Redactieblog

Ondernemers positief over begroting

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland noemen de begroting van 2010 verstandig in de huidige economische zeer moeilijke omstandigheden.

De organisaties zijn positief over de maatregelen om de liquiditeitspositie van bedrijven te verbeteren. "Dat is essentieel voor ondernemingen om in deze tijd te kunnen blijven ondernemen." De combinatie van willekeurige afschrijving en verruiming van de verliesverrekening levert ondernemers de komende twee jaar 2,4 miljard euro aan liquiditeit op. Positief zijn de organisaties ook over de innovatiebox, een regeling waarbij ondernemers minder belasting betalen over winsten die worden behaald uit innovaties.

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO zijn ook tevredne over de maatregelen met betrekking tot ondernemerschap, zoals het voortzetten van de zelfstandigenaftrek.

De kredietverlening is voor de ondernemersorganisaties een punt van zorg. "Deze mag het prille herstel niet in de weg staan", aldus de organisaties in een gezamenlijke reactie. De drie organisaties vinden dat het kabinet maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat het zeer voorzichtige economische herstel niet wordt gesmoord door stokkende kredietverlening.

Of registreer je om te kunnen reageren.