Redactieblog

402 x bekeken 2 reacties

Nederlandse zuivelnoteringen stijgen fors

De officiële Nederlandse zuivelnoteringen van het Productschap Zuivel zijn deze week fors gestegen.

De prijs voor boter steeg met 4 euro naar 244 euro per 100 kilo, terwijl vol verstuivingsmelkpoeder 10 euro duurder werd: 205 euro per 100 kilo.

De prijsstijgingen worden volgens het PZ veroorzaakt door de positievere stemming op de wereldmarkt. "De prijsstijging van de melkpoederveiling van Fonterra heeft effect. Terwijl er bij de eerste prijsstijging begin augustus nog gedacht werd aan een prijsschommeling, voorzien handelaren nu dat er mogelijk sprake is van een stijgende trend", aldus een woordvoerder van PZ.

De prijzen voor boter en melkpoeder zijn inmiddels weer boven het Europese interventie-niveau. Of de prijsstijging blijvend is, is moeilijk in te schatten. "Het kan zijn dat handelaren er nu voor kiezen de sterk gekrompen voorraden aan te vullen. De consumentenvraag lijkt op dit moment stabiel."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    en de 'deskundigen' maar beweren dat de melkprijs voorlopig nog niet naar boven gaat. De markt gaat de goede kant op, alleen wordt de prijs weer naar beneden gepraat..

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Zelden zijn de markt vooruitzichten zo onzeker geweesd als nu! Zeker is dat de voorraad Boter en Melkpoeder niet klein is. Pas bij de volgende poederveiling van Fonterra, kunnen wij vaststellen hoe stabiel de wereldmarkt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.