Redactieblog

5 reacties

'Mondelinge pacht kan ook geliberaliseerde pacht zijn'

Mondelinge verhuur van grond kan soms als geliberaliseerde pacht worden gezien.

Dat blijkt uit een brief van het ministerie van landbouw aan Tempel-advies in Lunteren. "Een pachtrechter kan een mondelinge overeenkomst als een geliberaliseerde pachtovereenkomst (met einddatum) vastleggen, als dit blijkt uit de bedoelingen van partijen", aldus de minister.

Tempel-advies vroeg het ministerie om advies omdat zij constateerden dat mondelinge huurders soms misbruik maken van de pachtwet. De huurder geeft na de mondelinge overeenkomst de grond niet terug maar eist bij via de Pachtkamer reguliere (vaste) pacht. Dit wordt hierbij vrijwel altijd toegekend.

Tempel-advies heeft in juni voor een gestopte melkveehouder bij de Pachtkamer in Assen geliberaliseerde pacht gevorderd, om een einde te maken aan een patstelling met een mondelinge huurder (akkerbouwer) die niet meer wil vertrekken. De uitspraak van de rechtszaak is eind september.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Ja, PAAShaas laat zijn SPIERballen zien! Wat een monster.

 • no-profile-image

  wat niet van jou is,

  Zo is het, gemenerikken dienen op hun snuit te gaan.

 • no-profile-image

  klaassengj@hotmail.com

  Komt er eindelijk een einde aan die PAASterror....

 • no-profile-image

  klaassengj@hotmail.com

  Ik denk dat de PAAShaas dit jaar niet uit zijn holletje durft te komen...
  De acties van de PAAShaas getuigen nou niet echt van SPIERballen.

 • no-profile-image

  gert

  gelegaliseerd stelen door onbetrouwbare sujettten dat was het.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.