Redactieblog

479 x bekeken

Levend konijn op menukaart in Japans restaurant

Een Japans restaurant in Nagoya heeft op een heel bijzondere manier aandacht voor konijnen.

Het restaurant heeft al jaren konijn op het menu. Konijn wordt in Japan veel gegeten in sashimi, een gerecht met dunne plakjes rauwe vis of rauw vlees.

In al die jaren dat het restaurant konijn op het menu heeft staan is het echter nog nooit geserveerd. Sterker nog: in het restaurant huppelen de konijnen vrolijk rond. En dat blijft ook zo. Het restaurant wil hiermee konijnenliefhebbers de mogelijkheid geven om tussen de konijnen te eten. Het restaurant richt zich vooral op mensen die in apartementen wonen waar huisdieren verboden zijn. Maar je mag ook je eigen konijn meenemen naar Usagi-to-Care ('Konijn en Café').

Of registreer je om te kunnen reageren.