Redactieblog

225 x bekeken

LTO Noord blij dat muskusrattenbestrijding door gaat

LTO Noord Groningen is blij dat de provincie afziet van een proef met het staken van de bestrijding van muskusratten.

Groningen gaat niet verder met de proef vanwege financiële beperkingen."“Ik had liever gezien dat het experiment om inhoudelijke redenen was afgewezen. Nu gooien ze het op een bezuinigingsoverweging", aldus voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord.

LTO Noord vreesde dat het stoppen met het vangen van muskusratten tot gevaarlijke situaties zou leiden voor mens en dier. Muskusratten graven gangen in slootwallen, waardoor de waterkant instabiel wordt. Het vee dat op deze zwakke plekken graast, loopt het risico poten te breken en trekkers kunnen door de instabiele waterkant kantelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.