Redactieblog

244 x bekeken

LEI: invloed overheidsbeleid op platteland niet overdrijven

De invloed van overheidsbeleid op de toekomst van het Europese platteland moet niet worden overdreven.

Dat concludeert het landbouweconomisch instituut LEI van de Wageningen UR in een studie naar het toekomstbeeld van het Europese platteland in 2030. "Het platteland komt eerder voort uit de wisselwerking van de wereldwijde marktkrachten en lokale reacties van ondernemers, consumenten en beleidsmakers dan uit overheidsbeleid", aldus de onderzoekers.

Uit de studie blijkt dat er zes scenario’s mogelijk zijn. Hierbij is gekeken op basis van veranderingen op het gebied van bevolking, globalisering, klimaatverandering, Europees beleid, landbouw, gebruik van landbouwgrond, het landschap, de natuur, de biodiversiteit en territoriale ongelijkheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.