Redactieblog

228 x bekeken

Herziening transportverordening is vertraagd

De herziening van de transportverordening voor vee heeft vertraging opgelopen.

De Europese Commissie heeft een voorstel voor nieuwe regelgeving voor diertransport ingediend, maar hier is vanuit andere Europese departementen bezwaar opgekomen. Hierdoor moet er nu overleg worden gepleegd, waardoor het langer duurt voordat de nieuwe regelgeving van kracht wordt. Mogelijk leiden de bezwaren tot aanpassingen van het voorstel.

De NBHV is positief over de situatie. "Wijziging van de bestaande regels, die nog niet eens allemaal zijn ingevoerd, heeft op dit moment geen prioriteit. Het welzijn van dieren tijdens transport wordt beter gewaarborgd door een betere naleving van de huidige regels, dan door wijziging van die regels", aldus de NBHV.

De Europese Commissie heeft zelf geconstateerd dat de naleving van de huidige transportverordening verbeterd moet worden. "De NBHV neemt deze verantwoordelijkheid door de introductie van de kwaliteitsregeling Dierwaardig Vervoer", aldus de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.