Redactieblog

167 x bekeken 2 reacties

Drukke zomer voor Rabo

De Rabobank flikte een kunststukje, deze zomer. Half juni vertrok voorman Bert Heemskerk en nu reeds zijn de resultaten van zijn opvolger merkbaar. Althans volgens hemzelf.

Als leiders weggaan worden ze met jubelende woorden uitgewuifd. Zo ook met Bert Heemskerk. Hoe gemeend waren die woorden? Je kunt er een vraagteken bij zetten. Tenminste als je de uitspraken nu hoort van zijn opvolger, Piet Moerland.

Die zegt:" Half juni heb ik een brief gestuurd naar de aangesloten banken dat ze op de kosten moeten letten. Die rezen de pan uit." Vraagje aan de heer Moerland: "Heeft u de heer Heemskerk ook verteld dat u dit vond? Of heeft u niets gezegd? Dan is het niet zo netjes om een paar maanden later hem nog even een duwtje te geven. Of gaat u in de hogere kringen zo met elkaar om?"

In ieder geval, bij de presentatie van de halfjaarcijfers zegt u nu dat na uw brief vele Rabobanken naarstig zijn gaan reorganiseren. En hoe. Soms wel twintig of dertig man/vrouw er uit. En dat bij een dienstverlening, die verbetert.

Hoe is het mogelijk. Hebben de plaatselijke Rabobanken dan zitten slapen? Ik zou me niet prettig voelen als Rabobestuurder. De nieuwe baas in Utrecht kikt, de plaatselijke directeur schrikt en het personeel slikt. Om vervolgens de laan uit te worden gestuurd.

Dit alles ter wille van de winst. Want die is met 1,3 miljoen veel te laag, vindt de Rabobaas.

Ik weet wel een bestemming. Doe iets extra voor boer en tuinder. Die hebben het nodig. En daarvoor waren jullie toch opgericht?

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edelratte

  De keizer is dood , langleve de keizer.Blijkbaar zijn we van Jezuieten bewind overgegaan naar een mac Donaldscultuur.
  De eerste staat nog enigzins voor een gevoel van een cooperatieve gedachte bij de tweede mag u dat zelf invullen...

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Vergaderboer, het wegjorissen van personeel heeft zo zijn positieve kanten. Je krijgt zomaar diegene aan de telefoon die je direct al moest hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.