Redactieblog

1 reactie

Dierenbescherming vreest verdere intensivering landbouw

De Dierenbescherming is niet onder de indruk van de Landbouwbegroting.

"De beleidsnotitie staat vol goede voornemens om de veehouderij en het voedsel te verduurzamen, maar het blijft steken in voorlichting en stimulering", aldus de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming is bezorgd over de 50 miljoen euro die de minister wil uittrekken om de landbouw economisch en qua werkgelegenheid te stimuleren. "Gaan we weer de productie, en daarmee de intensivering van de veehouderij, bevorderen, of worden er daadwerkelijk eisen aan kwaliteit van de productie gesteld", vraagt de Dierenbescherming zich openlijk af.

Ook over de huidige natuurplannen is de organisatie niet tevreden. "Het welzijn van het individuele dier loopt gevaar. Zo wordt de vos gedood om de weidevogel te behouden. We zijn het daar niet mee eens en pleiten voor oplossingen die het welzijn van vos én weidevogel garanderen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Wat de db wil ""Gaan we weer de productie, en daarmee de intensivering van de veehouderij, bevorderen, of worden er daadwerkelijk eisen aan kwaliteit van de productie gesteld"" is het paard achter de kar spannen. Waarom niet andersom? Stel (productie)eisen aan de producten die in de winkel 'mogen' liggen, voldoen ze niet dan de winkel dicht! Door de voorstellen van de db krijg je weer zo,n krom beleid als in de opiumwet je mag geen wiet telen voor handel maar je kunt het wel op iedere straathoek kopen omdat de dealers (winkel) voldoet aan de eisen omtrent verkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.