Redactieblog

167 x bekeken

Cumela: problemen mestmarkt gezamenlijk oplossen

Alle betrokken sectoren op de mestmarkt moeten gezamenlijk aan tafel om tot een oplossing te komen voor de huidige problematiek.

Dat vindt voorzitter Jaap Uenk van de sectie meststoffendistributie van Cumela. “Op dit moment is de aandacht heel eenzijdig gericht op de rol van de mestdistributeurs in het onderzoek naar zwarte mest, terwijl het ook een kwestie is waarbij producenten en afnemers bij betrokken zijn.”

Uenk is bovendien van mening dat het onderzoek naar eventuele misstanden te lang duurt. “Zolang er geen duidelijkheid is, gaan er veel geruchten. Dat doet de sector geen goed.”

De AID en het Openbaar Ministerie procederen en onderzoeken al drie jaar mogelijke fraude bij een mestdistributeur, terwijl de ondernemer zijn bedrijf voort zet. “Er moet slagvaardiger gecontroleerd en gehandhaafd worden”, vindt Cumela.

Of registreer je om te kunnen reageren.