Redactieblog

152 x bekeken

'China eet minder varkensvlees door griep'

In China is de consumptie van varkensvlees kort na de uitbraak van Mexicaanse griep H1N1 in Mexico met tweederde gedaald.

Veel Chinesen vreesden dat ze varkensgriep kregen van het eten van varkensvlees. Dat meldt de US Meat Export Federation (USMEF). "Op dit moment denkt een op de vijf consumenten in China nog steeds dat de consumptie van varkensvlees risico met zich mee brengt om besmet te raken met het griepvirus", constateert USMEF op basis van een enquête onder 1.200 Chinesen. China is de grootste varkenvleesconsumptiemarkt ter wereld.

Directeur Joel Haggard van de Aziatische tak van USMEF zegt dat de uitbraak van H1N1 meer invloed heeft op de varkensvleesconsumptie dan aanvankelijk gedacht. De Chinese regering heeft via publiekscampagnes aangegeven dat het eten van varkensvlees veilig is. Meer dan de helft van de ondervraagden, 55 procent, vreesde de link tussen varkensvlees en de griep doordat het virus varkensgriep wordt genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.