275 x bekeken

CDA wil mes in aantal ministeries

Het CDA wil minder ministeries. Fractievoorzitter Pieter van Geel vindt het huidige aantal departementen niet heilig, zo zei hij vanmiddag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer.

Afschaffing van LNV sluit hij niet uit. In het kader van de financiële crisis moet er flink worden bezuinigd. Volgens Van Geel mag de overheid zichzelf hierbij niet vergeten. "Er zijn al zoveel stappen gezet met de vernieuwing van de Rijksdienst, maar er kan nog meer", aldus het Kamerlid.

Een van de ministeries die bij een dergelijke operatie kans maakt te worden geschrapt, is dat van LNV. PvdA en Partij voor de Dieren hebben al eerder te kennen gegeven dat het landbouwministerie beter bij Economische Zaken kan worden ondergebracht. In zijn tegenbegroting stelde VVD’er Mark Rutte deze week hetzelfde voor.

Van Geel wilde geen namen geven van departementen die volgens hem eventueel kunnen verdwijnen. "Het ministerie dat ik nu noem, wordt het zeker niet", zei hij desgevraagd tijdens een schorsing van debat. "Er zou onmiddellijk enorm veel verzet tegen komen. Maar het feit dat de overheid met minder ministeries efficiënter kan opereren, spreekt mij enorm aan."

Of registreer je om te kunnen reageren.