171 x bekeken

Besluit Westerschelde opnieuw uitgesteld

Het kabinet heeft een definitief besluit over de toekomst van de Westerschelde met een week uitgesteld.

Omdat landbouwminister Gerda Verburg gisteren niet aanwezig kon zijn bij het bewindsliedenoverleg, blijft de kwestie voorlopig onopgelost.

Gisteravond debatteerden kabinet en Kamer over de verdieping van de vaargeul en het geplande natuurherstel. Het overleg werd echter vroegtijdig afgebroken toen Verburg onwel werd. Zij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waaruit zij vandaag is ontslagen. Uit onderzoek blijkt dat zij niets ernstigs mankeert. Wanneer het debat wordt voortgezet, is nog onbekend.

De Tweede Kamer heeft stevige kritiek op de handelswijze van het kabinet in de Westerscheldekwestie. Met name de mededeling van Verburg dat er nog geen onderzoek is verricht naar de effecten voor het alternatief voor de ontpoldering deed donderdagavond vele wenkbrauwen fronzen. PvdA'er Lia Roefs gaf te kennen haar steun voor de aanleg van buitendijkse schorren in te trekken als er niet heel snel duidelijkheid komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.