Redactieblog

Belgen teleurgesteld over zuiveloverleg

Belgische landbouworganisasties reageren teleurgesteld op de resultaten van het zuiveloverleg in Brussel.

De Europese ministerraad wil niet afwijken van de eerder afgesproken maatregelen om de zuivelmarkt te ondersteunen. "Enig lichtpunt is dat er toch een meerderheid van 15 lidstaten gevonden werd voor een 'tijdelijke' verhoging van de prijsinterventies en het optrekken van exportrestituties voor boter, melkpoeder en kaas”, aldus Guy Depraetere van het Algemeen Boeren Syndicaat. (ABS).

ABS begrijpt de dubbelzinnige standpuntvorming van Copa-Cogeca absoluut niet. Copa-Cogeca stuurt enerzijds aan op meer marktregulerende maatregelen om de markt aan te zuiveren, maar vraagt anderzijds wel om het melkquotum verder te laten uitbreiden. ABS pleit voor een marktgerelateerde productiebeheersing.

Of registreer je om te kunnen reageren.