Redactieblog

268 x bekeken 10 reacties

Akkerbouwers en melkveehouders hebben meeste vertrouwen in de toekomst

Akkerbouwers en melkveehouders hebben het meeste vertrouwen in de toekomst.

Dat blijkt uit onderzoek van het landbouweconomisch instituut van de Wageningen UR. In 2008 zei 78,6 procent van de melkveehouders vertrouwen te hebben in de toekomst op lange termijn. Voor de akkerbouw zegt 70,2 procent vertrouwen te hebben in de toekomst. Hiermee steken deze sectoren ver uit boven het vertrouwen dat de varkenshouderij (53,9) en de glastuinbouw (51,8 procent) heeft. Van de categorie 'overige hokdierhouders', waaronder pluimveehouders, heeft 67,2 procent vertrouwen in de toekomst.

Het LEI ondervraagt agrariërs jaarlijks over het vertrouwen in de toekomst. De verschillen hierin blijken groot. In 2007 had minder dan de helft, 48,4 procent, van de akkerbouwers vertrouwen in de toekomst. Dit blijkt in een jaar tijd met 45 procent toegenomen. het vertouwen bij de melkveehouderij is vrij stabiel. De vollegrondsgroenteteelt ging fors achteruit. Terwijl in 2007 nog 71,3 procent vertrouwen heeft in toekomst, is dit in 2008 gedaald naar 48,3 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  ja veehouders wat kan het veranderen het ene moment wentel je in weelde een paar maanden later moet je echt gaan BOEREN EN REKENEN net zoals iedere andere ondernemer, kan mij lachen niet inhouden over jullie stompzinnig gepiep

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ik teken voor de gemiddelde melkprijs van de afgelopen 3 jaar. Piet ik ben het met je eens, schommelingen horen erbij, er komen zeker betere tijden. Ook wel weer slechtere. En voor degene die geen vertrouwen in de toekomst hebben: melkquotum is nu nog geld waard (vraag me niet naar de logica)

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  ook te weinig, jij snapt het denk ik (nog) niet helemaal, Je leeft niet (meer) op een eiland je bent afhankelijk van de wereldmarkt geworden. Produceer voor deze markt, of get out of this business or out of Holland>
  In mijn opinie is Nederland toch al een groot natuurreservaat geworden.Misschien kun je, als je geluk hebt, over een paar jaar aanspraak maken op een vergoeding om het resevaat HOLLAMD te onderhouden, maar van ondernemerschap zal geen sprake meer zijn

 • no-profile-image

  melkboer

  Die andere 22% melkveehouders zijn zeker diegene die nu met melk zitten sproeien of ze zijn lid van de DDB.

 • no-profile-image

  f bontrup

  hebben varanderen hadden

 • no-profile-image

  ookteweinig

  melkboer overijssel, je begrijpt het nog steeds niet. De boeren krijgen allemaal te weinig voor de melk. Jij ook.
  DDB probeert het veranderd te krijgen

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Vette en magere jaren volgen elkaar op. Dat is tot nu toe steeds zo geweest en ik hoop dat het ook zo blijft!!! Dan blijft het spannend,daar zijn we toch boer voor!!! Onberekenbare weersomstandigheden,zonder garantieprijzen,wisselende opbrengsten enz. Dat hoort toch bij ons beroep!!! Wij hebben toch een leven vol verrassingen,(?) Ik vind het boerenleven zo mooi,dat ik er soms van droom. Daarom heb ik ook vertrouwen in de TOEKOMST!!!

 • no-profile-image

  veehouder

  Vraag de melkveehouders nu nog maar eens. Raar om nu zo'n achterhaald artikel te plaatsen

 • no-profile-image

  jan modaal

  logisch,dit zijn ook de twee sectoren die
  vaak 2 keer jan modaal aan steun per jaar ontvangen.

 • no-profile-image

  gert

  Broodje onzin,in ieder geval geen recent opinieonderzoek

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.