Redactieblog

347 x bekeken

Actie voor welzijn vleeskalveren

De internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) gaat de komende maanden actie voeren voor het welzijn van vleeskalveren.

Met een plastic kalf in een auto trekt de organisatie door Nederland om aandacht te vragen voor de lange transporten van kalveren door Europa. Met de campagne wil de organisatie dat Nederland en de EU een eind maken aan de verre transporten van jonge kalveren.

"Daarnaast willen we ervoor zorgen dat de huisvesting van kalveren verbetert door alle kalveren stro te geven en door te verbieden dat heel jonge kalveren in stallen apart worden gezet", aldus CIWF. "We zijn ons bewust van de verbeteringen die de afgelopen jaren in Europa, met Nederland voorop, bereikt zijn in de kalverhouderij. Maar er is nog veel voor het welzijn van dieren te verbeteren", aldus CIWF.

Of registreer je om te kunnen reageren.