162 x bekeken

Verbod Signum veldsla opgeheven

Telers mogen het gewasbeschermingsmiddel Signum gaan gebruiken tegen schimmels bij veldsla onder glas.

Op verzoek van LTO Groeiservice heeft het ministerie van LNV het verbod opgeheven, zo blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Sinds juni is het middel Rovral aquaflo niet meer als fungicide toegelaten. Omdat veldsla juist in de zomer en het najaar wordt bedreigd door schimmels is er zonder tegenmaatregelen een opbrengstverlies van 10 tot 30 procent te verwachten.

Volgens LNV zijn er behalve Signum geen geschikte alternatieven voor het weggevallen middel. Maatregelen zoals het stomen van grond, verbeteren van de bodemstructuur en sturing van het klimaat op vochtigheid werken onvoldoende om schade te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.