Redactieblog

174 x bekeken

Q-koorts verspreidt zich langzaam over hele land

Q-koorts verspreidt zich steeds verder over Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Steeds meer gemeenten melden patiënten die besmet zijn met de bacterie. Met name in West-Brabant, de Noordoostpolder en omgeving en in de regio rond Amsterdam zijn afgelopen week nieuwe gevallen gemeld.

Het aantal patiënten met Q-koorts is deze week opgelopen tot 1992. In een week tijd zijn er 82 nieuwe gevallen bijgekomen. Vorige week waren er nog 1.910 mensen officieel besmet. Bij het RIVM zijn nog 101 mensen verdacht van Q-koorts. De resultaten van deze onderzoeken worden in de loop van de week verwacht.

Deskundigen voorspelden dat het hoogseizoen voor Q-koorts in de loop van de zomer zou afnemen. Voorlopig is dat uit de cijfers nog niet op te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.