Redactieblog

40 reacties

Openbare verkoop bij mesthandelaar door boetes

Bij mesthandelaar Anthony van den Broek in het Noord-Brabantse Lierop wordt vandaag een openbare verkoping gehouden van meubilair en andere roerende zaken.

De verkoping wordt gehouden door Van Seggelen Gerechtsdeurwaarders. "Ik heb de afgelopen tijd meerdere boetes opgelegd gekregen door de overheid voor export van mest naar Duitsland. De boetes lopen in totaal op tot 2,5 miljoen euro. Ik vecht deze boetes aan bij de rechtbank, maar de rechtbank in Den Bosch heeft nog geen uitspraak gedaan, omdat ook zij niet weten wat ze er mee moeten", aldus Anthony van den Broek.

"Ik doe geen valsheid in geschriften, ik doe niet aan zwarte mest. De AID zegt ook dat ik het binnenlands vervoer volledig volgens de regels doe, maar voor de export zeggen ze dat ze denken dat ik het niet doe volgens de wet", legt de mesthandelaar uit.

"Daarom blijven ze verbaliseren en heb ik nu te maken met bestuurlijke boetes. Het nadeel hiervan is dat je de boetes eerst moet betalen voordat de overheid wil procederen. Omdat ik niet zomaar 2,5 miljoen euro kan betalen, komen ze nu een aantal privéspullen, waaronder speelgoed van de kinderen verkopen", zegt Van den Broek.

GPS

Het meningsverschil tussen Van den Broek en de overheid gaat over het voeren van GPS voor export. "In de wet staat dat voor verwerkte en bewerkte mest geen GPS gevoerd hoeft te worden. Ik transporteer alleen bewerkte mest, dus ik hoef geen GPS te hebben.

De overheid zegt echter dat het alleen voor pluimveemest geldt, maar dat staat niet in de wet." Van den Broek hygiëniseert varkensmest, waarna het geëxporteerd wordt naar Duitsland.

Op het bedrijf van Van den Broek werd acht weken geleden beslag gelegd in opdracht van de overheid. Op de bedrijfstak die in 2006 en 2007 mestexport deed ligt nog steeds beslag. Voor de huidige bedrijfsvoering heeft dit geen effect, omdat dit via andere bedrijfstakken gaat. "De zaken gaan door. We vervoeren nu honderd vrachten mest per dag", aldus Van den Broek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anthony vd broek.

  beste jan normaal reageer ik niet op dit soort uitspraken, ik wil geen zieltjes winnen en als je zoon grote vent bent zet je naam even onder je commentaar.en nogmaals ik heb niet gevraagd om dit artikelde boerderij belt mij op dat ze over mij een artiekel gingen schrijven.
  vr gr anthony van den broek.

 • no-profile-image

  v/d biggelaar

  4.5 ton boete per overtreding na 3 waarschuwingen maximaal!!!
  Belachelijk (eerst goed nadenken voor je reageert) zelf ooit een boete gehad??4500.00 € is al veel.
  De rechter (is een slime vent weet dat je bij de overheid eerst moet betalen voor je mag produceeren wacht dat eerst af mischien is het probleem dan al op gelost).
  Doet daarom voorlopig geen uitspraak.
  Diversen mensen beschuldigen v/d Broek bij voorkeur anomiem, erg dubieus.
  De consument intereseert die onzin niks
  volens een klein deel van de bevolking kunnen alle agrariers weg en er zijn agrariers die daar flink aan mee willen helpen (zij denken over te bijven door anderen te bekritieseeren of verlinken).
  van Seggelen wast zijn handen in onschuld (doet alleen zijn onzinnigwerk
  word er goed voor betaald. En anders doen het anderen toch). Dit betaalen wij toch samen (de belastingbetaler).

  Conclusie:
  Agrariers in NL horen elkaar te helpen. De boetes van bureau heffingen zijn belachelijk. Hierin de overheid bewust onbeschoft om de agrarische sector op te ruimen.
  De keuze is aan jullie ruimen we elkaar op of proberen we samen over te blijven in deze barre tijden.

 • no-profile-image

  pietje

  wat een volk bij vd broek.

 • no-profile-image

  gelukkig geen klant

  Er zijn blijkbaar nog genoeg domme boeren, wie gaat er nu mest leveren op voorwaarde dat je ook je vleesvarkens en/of biggen aan vd broek moet leveren.
  In ieder geval moet je dan mee naar de weegbrug om vol en leeg te wegen, en je laten betalen puur op kgprijs zonder kort./toeslagen op lev.prijs. Want heer Olivier uit Lierop is kreatief

 • no-profile-image

  Leen

  Te gek voor woorden dat de overheid zich tot dit niveau verlaagd. Ondertussen bedriegt diezelfde overheid straffeloos honderdduizenden burgers die een prijsje denken te kunnen winnen in de "Staats"loterij. En Dhr. JP Balkenende maar lullen over "Normen en Waarden.

 • no-profile-image

  m.rijkers@rumaweb.nl

  Door De Heer v.d. Broek zijn de mestafzet kosten in iedergeval sterk gedaald, dus voor zover winst voor alle veehouders met mestoverschot. Door de export is de nederlandse mestmarkt ook sterk verlicht, maar de winst voor de akkerbouwers en de andere mesttransporteurs is ook sterk gedaald! Of dat alles volgens de wet is gebeurd kan ik niet beoordelen, maar dat de duitsers graag onze mest hebben is ondertussen wel bewezen! De nederlandse akkerbouwers kunnen hun borst nat maken, de kunstmestprijzen van kali en fosfaat zullen verder stijgen en de goede dierlijke mest gaat steeds meer naar onze oosterburen want die zijn er wel blij mee! Allemaal succes en de rechter beslist wat er wel of niet waar is!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laten we de zaak eens nuchter bekijken. Het gaat nergens over. Er wordt een hoop heisa gemaakt over het over de grens brengen van een natuurprodukt. Over de hele wereld en tussen landen en continenten worden zwaar vervuilende afvalstromen getransporteerd. Van huisvuil en chemisch afval voor verbranding, tot kernafval toe. Dat men juridisch heeft geregeld dat mest de grenzen niet over mag voor ziekteverspreiding is een drogreden om te verhullen dat men in bepaalde delen van Europa de landbouw de nek wil omdraaien. Nederland komt dit heel goed uit. Hele schepen en vliegtuigen vol reizen de wereld rond, waarbij verspreiding van ziekten een ondergeschikte rol speelt. We mogen "genieten" van geïmporteerde Mexicaanse griep tot gevaarlijke vogelspinnen toe, maar de wereld draait gewoon door. Laten we de koe eens bij de horens pakken, en de hamvraag beantwoord krijgen waarom uit milieuoogpunt de mest niet gewoon Europees aangewend mag worden. Zoals al gezegd, het argument ziekteverspreiding is een drogreden. Dat van de Broek (mogelijk) wordt aangepakt voor het overschrijden van wettelijke regels is een juridisch argument, maar om het zwaarbeladen woord wandaad te gebruiken gaat wel erg ver. En hiermee het imago van de sector beschadigd wordt valt te betwijfelen. Ik wil het omdraaien; welke argumentatie zou men willen aandragen om het Europees milieuvriendelijk telen van plantaardige produktie cq. gewassen te bestempelen als wandaad?

 • no-profile-image

  landman

  Kan dat zomaar, privézaken veilen voor een zakelijke boete? Raar dat er privézaken geveild worden, terwijl er op het bedrijf van avd broek keus genoeg is om andere dan prjvézaken te laten veilen.

 • no-profile-image

  geert geurts

  Als iedereen zo eerlijk is om zijn mening over A v.d broek te vellen, ben dan ook zo eerlijk om je naam onder het bericht te zetten. Als je daar niet eens is eerlijk voor uit durft te komen dan ben ik benieuwd hoe serieus we jou mening dan moeten geloven!! Veel blablabla over steeds hetzelfde.
  Iedereen is dol op verhalen en maken waarschijnlijk zelf veel verhalen. Denk na voordat je iets wil schrijven, en meestal weet ik uit ervaring heeft een verhaal 2 kanten!!!

 • no-profile-image

  Gerca

  Kop op Anthony,
  Wat zouden er vele graag zien dat je kopje ondergaat, vooral in het mesttransportwereldje.
  Door jou is mest hygieneseren op de kaart gekomen en is samen met de pluimveemestverbranding de mestprijs weer aan het zakken naar acceptabele niveau`s. Dat wordt door sommige vergeten maar men zal je altijd als rotte appel becritiseren als je aan de portemonee komt van de mesthandel. Om je handel van de grond te krijgen heb je discutabele wegen moeten volgen vanwaar je altijd beschoten wordt door je concurrent of AID.
  Voor degene die hier reageerde met tegenvallende slachtgewichten moet niet zeiken, want dan moet ie ze maar levend wegen en dan pas reageren.

  Kop op jongen !!!!!!!!

 • no-profile-image

  Anthony van den Broek

  Voor de volledigheid hier de volledige lijst van de te veilen zaken

  Van Seggelen & Partners gerechtsdeurwaarder
  Binnen Parallelweg 38-40
  5701 PH Helmond

  LIJST VAN TE VERKOPEN ZAKEN D.D. 14 AUGUSTUS 2009:

  GARAGE WOONHUIS
  1 damesfiets, merk Gazelle Grenable (garage woonhuis);
  1 herenfiets, merkt Gazelle Grenable (garage woonhuis); 1 kinderfiets "carrier", voorzien van 2 kinderfietstassen (garage woonhuis);
  1 bruinkleurig paardrijdzadel (garage woonhuis);

  KEUKEN WONING
  1decoratieve wandklok, voorzien van het opschrift "Louis-Siller" (keukenwoning): 1 Halley 2138s Modular System Tecnalline (keuken woning);
  4 bruinkleurige opbergkoffers (decoratief zich bevindend op de keuken en
  wand/computerkast) (keuken);

  KEUKENKAST
  1 Hudora eenwielfiets, roodkleurig

  SPEELKAMER BEGANE GROND
  1 speeltafel, +l-2m lang en lm breed (speelkamer)
  1 hamsterkooi, voorzien van een roodkleurige onderbak (speelkamer);

  WOONKAMER WONING
  2 rieten stoelen + 2 witte kussens en 2 zitkussens (woonkamer);
  12 lossen kussens (3 witkleurige en 9 geelkleurige) (woonkamer);
  1 Rieten opbergbak, bruinkleurig voor bijvoorbeeld kranten (woonkamer);
  1 haard afzet hekies (woonkamer) :. .
  1 decoratieve bijiettafel, hout (woonkamer);
  1 decoratieve wandklok. voorzien van het opschrift "Newgate, London England --
  (woonkamer)
  1 Sony S-Force, Pro Front Surround zilverkleurige DvD speler (woonkamer);
  1 Sonv geluidsbox (woonkamer);
  1 Strijkplank;
  1Tefal Express Strijkbout;
  1 Decoratieve luchtbalon, bruinkleurig;

  SPEELSERRE WONING
  1 speelkleed (speelserre);
  1 keyboard, system 5 plus

  KAMER BOVEN
  1 open kledingrek (kamer boven);
  2 kleine zitzakken;

  BUITEN ACHTERPLAATS WONING
  1 buiten barbecue, staand;
  1 konijnenhok, bruinkleurig, +l-Imeter breed en 30cm diep;
  1 kinderstep, Hudora Big Wheel;
  1 trap, staande bij het springkussen;
  1 buiten glijbaan, rood en blauw gekleurd;
  1 kinderfiets, geel en paars gekleurd;

  Met vriendelijke groet,

  Anthony van den Broek

 • no-profile-image

  varkensboer zuidoosten

  beste geert en anthony.Niet slim van jullie om elke keer te reageren op dit forum,zo lok je uit dat mensen weer reageren en de reacties zijn meestal niet positief over jullie.Wat betreft je op merking over jalouzie en afgunst wil ik wel reageren ,dat ben ik nooit op mensen die ten koste van andere mensen(boeren en hun eigen gezin)en het milieu geld verdienen.En kom nu niet af met dat ik niet weet hoe het zit want je hebt het mezelf uitgelegd.

 • no-profile-image

  anthony van den broek.

  beste westbrabander,je naam geef je nog steeds niet,maar ik proef uit je commentaar dat je een collega van mij bent of van de aid want het een en ander zit je verdomd in de weg.
  vr gr je collega anthony.

 • no-profile-image

  hoop

  Hee Gerca jij hier we missen je gezeik op het forum dca markt!!!
  Hoe durf je het fraude met wegen van slacht varkens recht te praten !!!

  En vd Broek wat is het toch zielig dat je zelfs het speelgoed van je kindjes ziet vertrekken DAN KOOP JE VAN JE BLOEDGELD STRAKS TOCH NIEUW SPEELGOED !!!!

 • no-profile-image

  Biovergister

  Gerca, Hoe bedoel je mestexport op de kaart gebracht. Met een beetje pech helpt hij alle mestexport die door vele goedwillende bedrijven met veel moeite op poten is gezet in een keer weer om zeep (voor iedereen!!). In Duitsland worden deze publicaties ook breed uitgemeten in de (agrarische) pers en dat koren op de molen van de Duitse varkenshouderij die al deze nederlandse mest sowieso al met lede ogen over de grens ziet komen. Ze zijn niet gek daar en weten ook wel dat vd Broek een knoeier is die maar wat aanrommelt. Ik hoop dat hj zelf inmiddels ook inziet dat het einde nabij is en dat hij alleen nog maar wat stemming kan maken in een roerige markt door diverse publicaties en reacties. Het is toch frapant dat er nu wel monsterapparaten (werkend??) op die vrachtauto's zitten. Dan geef je toch toe dat je fout hebt gezeten al die tijd! Daarbij is het ongehoord dat AID nog altijd niet de rol van dat zgn 'erkend' laboratorium hierin weet bloot te leggen. Door zulke mensen kan ons hele meststelsel net zo goed weer afgeschaft worden. 1 voordeel -> heb je ook geen monsterapparaat meer nodig........

 • no-profile-image

  in ten

  lekker in hun eigen mest gaar laten koken daar in het zuiden
  een muur er om

 • no-profile-image

  putten

  Door de slechte prijzen van de laatste jaren is er door de varkensboeren niks verdiend,wel moeten we de komende jaren aan allerlei onzinnige zaken geld gaan uitgeven,daar bovenop nog eens mestafzerprijzen van 2 jaar geleden van tegen de dertig euro die gelukkig mede door van den broek zijn gehalveerd,en nog zijn er mensen op dit forum die vinden dat we schijnbaar nog te weinig verlies lijden,ze moesten zich diep schamen want heel die mestkosten worden door de overheid gestimmuleerd om ons nog verder de nek om te draaien,en als van den broek hier rijk door word maakt mij geen flikker uit ,hij zit steeds met de stres van controles en boetes en mag hiervoor ook goed betaald worden.

 • no-profile-image

  Boer Harms

  Ik denk dat de kosten van de veiling inclusief deurwaarder al hoger liggen dan de opbrengst van de spullen.

 • no-profile-image

  anthony van den broek

  Geachte westbrabander zonder naam,zou u voor 450,000 euro gps inversteren als je niet zeker van bent als dit nodig is,wij hebben dit wel gedaan en als de rechter nu eens een uitspraak doet en deze is in ons voordeel is dan is het achter af niet nodig geweest.
  Deze inverstering moet toch door de klant terug betaald worden dus de mest wordt duurder.
  www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  frits

  gps kost 10000 euro per stuk 1 auto vervoerd 15000 kuub per jaar afschrijven in 6 jaar = 10000 euro :90000 kuub is 0.11 cent per kuub !!
  Dan kun je toch beter laden voor 14 euro en 11 cent per kuub als je dan aan de wet voldoet hebben we minder gezeik !!!

 • no-profile-image

  varkensboer zuid oosten

  het netwerk rond jouw anthony sluit zich steeds meer.Als je verstand hebt voor jezelf en je gezin stop je met deze praktijken,doe je meteen de sector ook een groot plezier mee.Je hebt aan je varkens toch genoeg lijkt mij.Denk aan het spreekwoord hoogmoed komt voor de val.En jij zou dat toch moeten weten uit je verleden.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  beste goedkoper mestafzet ,
  als akkerbouwer willen zeer graag mest afnemen en het liefst meer als meer en als wij dit wettelijk verantwoord kunnen zouden we dit zeker doen daardoor zou er veel mest aan de markt worden onttrokken en zouden voor jullie acceptabelen prijzen komen .U onderstreept hier dat het U niets interesseerd want wij hebben de ruimte niet en dat is het probleem Hadden we hier maar iemand die ons 50 kuub per ha kon leveren over het hele bedrijf en dat dit wettelijk verandwoord is . Maar wist U dat we een mestwet hebben van gebruiksnormen dit betekend dat alle nederlandse grond beschermt is ( bijna natuurgebied )Beetje meer respect is wel op zijn plaats

 • no-profile-image

  Zuidbrabander

  Laat eerst van de Broek maar eens eerlijk zijn en openlijk uitkomen voor zijn wandaden waarmee hij de sector in een kwaad daglicht zet. Maar op die vragen heb ik nog geen antwoord gehad.
  dhr DIA.

 • no-profile-image

  down under

  @ Melkveehouder. Van de 21 geplaatste reacties ben jij de eerste die een normale, en met een beetje van realiteitszin getuigende reactie, heeft geplaatst. Ik ben het helemaal met je eens! Hoeveel stront gaat er, verpakt in levende varkens, de grens over? Daar wordt helemaal geen punt van gemaakt omdat anders de werkgelegenheid in Duitsland in gevaar komt! Dit is puur een politiek/juridisch spelletje waarvan A vd Broek de hete kastanjes uit het vuur probeerd te halen. Ik wens hem een succesvol einde toe van dit juridisch steekspel. (voor alle duidelijkheid ik doe geen zaken met hem.)

 • no-profile-image

  westbrabander

  Zou je een groot huis bouwen als je niet wist dat je erin kan blijven wonen? Vertel eens: 100 vrachten per dag x 35 ton = 3.500 ton per dag x 260 werkdagen = 910.000 ton. Is die hygienisatie unit van jouw zo groot dan? Dat komt wel erg ongeloofwaardig over? Rij jij ook zondag niet? De bv zal wel leeg zijn? Nieuwe BV's opgericht, de oude zijn al verhuisd? Van de weggesluisde poen kun je nieuwe huisraad kopen. Kortom wees niet het braafste jongetje van de klas en accepteer, als je de bloemetjes aan de rand van het ravijn pluk, je erin kunt vallen. Wees een grote jongen in de grote mensenwereld. In 1 zaak heb je gelijk, DR moet ook eens volwassen gedrag vertonen en de zaak gewoon uit procederen.

 • no-profile-image

  Jan

  Ze veilen echt niet zomaar je prive spullen, dan is er echt meer aan de hand! Als de overheid slim was geweest hadden ze meteen de vrachtwagens en hygienisatie unit geveild, dan was dit probleem meteen opgelost.

  Zieltjes winnen kan ik ook door op te schrijven wat ze verkopen. Dergelijke spullen zijn geen fortuin waard. Ze zeggen wel eens, je krijgt wat je verdient. En soort zoekt soort!

  Anthony succes met alles kapot te maken, de goede ondernemers krijgen straks weer de rekening van dit soort praktijken. Echt super man, big boy!

 • no-profile-image

  knor

  Aan iedereen,
  Heb absoluut geen medelijden met vd broek, die zegt de kosten voor de klant laag te willen houden. Goedkoop mest laden, maar dan ook de vleesvarkens laden... . He, wat viel het gewicht van die varkens toch tegen.....
  En nou zielig doen, pleur op man

 • no-profile-image

  geert geurts

  Even terugkomende op mijn vorige reactie en de reacties die daarop zijn gekomen. Dat er gesugereerd word dat ik bij van den broek werk veranderd niets aan mijn mening! Ongeacht wat voor beroep je hebt en wat je mening ook is, eerlijk praten doe je met een naam, en dat veranderd er niets aan wat je omgeving ervan zegt, je durft je mening toch te geven!! je moet niet iets roepen als je er helemaal niks vanaf weet.

  Zuidbrabander volgens jou moet v/d broek eerlijk zijn. Als je de eerste reacties leest dan heeft hij een reactie gegeven op het geen van wat er speelt. Maar ik kan al lezen dat jij het beter weet!! Iedereen denkt het beter te weten!

  Het valt me wel op dat zeker 90% van alle mensen die op dit artikel gereageerd hebben allemaal hun mening klaar hebben over A v/d broek. Dat is toch wel knap moet ik zeggen het merendeel van jullie heeft nooit geen zaken gedaan met van de broek ( diegene uitgesloten die dat wel hebben gedaan of doen). En toch weten ze allemaal hoe van de broek ZOU werken. Je kunt pas een mening geven als je het zelf ondervonden hebt en harde feiten hiervoor hebt. Zeg gewoon niks als u uw mening baseert op aannames van uw omgeving of van wat u heeft gehoord of wat u ergens heeft gelezen. Aannames of geruchtten zijn geen FEITEN.

  Het is in ieder geval duidelijk dat er veel afgunst is tegenover dhr van de broek dat is zeker. Ik kan wel lezen dat veel mensen nog steeds veel geld willen uitgeven om hun mestafzet te regelen. Hoogmoed komt voor de val zeggen ze dan. of niet varkensboer zuidoosten!

  Ik zeg voor diegene die maar wat roepen NIET hoogmoed komt voor de val maar: JALOEZIE EN AFGUNST is erg triest!!

  reacties op dit bericht worden pas serieus genomen met een volledige naam eronder! Ben benieuwd of er mensen zijn die eerlijk durven te zijn!!

 • no-profile-image

  niels

  Bierin uit deurne ,
  jij snapt het mede door hem zullen we de normen nooit halen en zal het steeds strenger worden , doordat de meststoffenwet zo wordt nageleefd zullen de varkensrechten nooit verdwijnen en ook melkqwota zal nooit geheel los komen .Wetten zijn op deze manier niets waard en nederland wordt onleefbaar voor normale ondernemers

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Met de beperkte informatie uit de pers lijkt mij dit een sprekend voorbeeld van machtsmisbruik door de Staat.Sterkte voor diegene die het overkomt.

 • no-profile-image

  Boerin

  Feit is dat we met eigen ogen kunnen zien in Deurne waar de mest naar toe gaat. Lang niet allemaal naar Duitsland. Dumpen in Deurne benaderd de waarheid beter.
  Wanneer je bv een boete krijgt en deze wordt op je prive vermogen verhaald dan is er meer aan de hand is dan de persoon in kwestie zelf kwijt wil. Door deze cowboys wordt de mestwetgeving steeds weer verder aangescherpt.

 • no-profile-image

  Marie

  Ik heb geen medelijden met deze man, zulke mensen als vd broek zorgen ervoor dat de regels telkens worden aangescherpt met hun gesjoemel!!

 • no-profile-image

  Gerca

  Hè Biovergister, Ik moet het eerste goedwerkende monsterapparaat nog tegenkomen in NL, laat staan de laboratoriumuitslagen die van onze overheid zomaar 25% mogen afwijken. Hoezo mestwetgeving. Door al deze discutabele apparatuur worden we vele malen meer genaaid dan door vd Broek. Wordt dan eens wakker en laat geen enkele vracht meer laden zonder dat je een identiek monster thuis op je bedrijf hebt van wat je geleverd hebt. Het gross van de NL boeren wordt genaaid in het laboratorium, maar daar wordt niet over gepraat, je kan veel beter tegen vd Broek schoppen, dan ben je tenminste je ei kwijt.
  Zolang als er geen apparatuur op de vrachtwagens zit die 2 identieke monsters neemt voor de leverancier, en èèn voor de afnemer is het hele mesttransport voor mij frauduleus. Technisch is het prima mogelijk om deze apparatuur aan te passen, maar dan kan de transporteur zijn monsters niet meer zelf bepalen. Hoezo uithalen naar vd Broek, volgens mij is een groot deel van de rest van de transporteurs hetzelfde bezig met hun monsters, maar daar hoor je niemand over. Ik heb nooit aan vd Broek geleverd maar ben wel door andere transporteurs genaaid wat monsters betreft. Daar hoor je niemand over en dat kost onze sector nog vele malen meer dan dit voorval.
  Wat mij betreft wordt alle monsterapparatuur aangepast naar een dubbele monstername en anders maar naar het oude systeem terug per ton.

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Een GPS systeem aanschaffen was wellicht goedkoper geweest

 • no-profile-image

  Noorbrabander

  Geachte heer van den Broek,
  Misschien slim om gewoon eens het boetekleed aan te trekken als je werkelijk wat naief bent geweest. Dat siert de mens met goede bedoelingen. Het mag duidelijk zijn dat er meer aan de hand is dan alleen een andere uitleg van de regels. Als je al vindt dat je gelijk hebt, waarom dan een nieuwe kerstboom aan BV's met stichtingen. Ga in dat geval gewoon de strijd aan, maar dupeer niet de intermediare sector die klaarblijkelijk, getuige de vele reactie's hier, op de kliklijn en anderszins, je meer dan beu zijn. Hoe groot is nu eigenlijk die hygienisatie unit? Heb je nu wel of niet zondags 500 vrachten gereden?

 • no-profile-image

  Boer Harms

  In principe ben ik het met Geert eens. Desondanks maak ik gebruik van een alias. Dit doe ik om vervelende reaktie`s in mijn omgeving te voorkomen.
  Als men een reactie schrijft is het misschien wel duidelijker wat je beroep is. (mesthandelaar, aid-er, varkenshouder, akkerbouwer etc.) zodat mensen weten vanuit welk oogpunt je een reactie schrijft.
  Toevallig werkt er ook een Geert Geurts bij firma van de Broek. Het zou dan duidelijker zijn als je dat er bij zou zetten.
  Trouwens ik ben wel van mening dat we een lagere mestprijs aan de firma van de Broek hebben te danken hebben. Vanuit de regio zuid-oost brabant is het veel korter en dus goedkoper om naar Duitsland de mest af te zetten. Het staat iedere ondernemer vrij om een vrachtwagen aan te schaffen en mest te gaan rijden.
  M.vr.gr. Boer Harms (vleesvarkenshouder)

 • no-profile-image

  mestkever

  inderdaad melkveehouder en down under , zodra het iemand goed gaat komt de jalousie en afgunst. anthony je bent op de goede weg en veel succes toegewenst. ps ook deze mestkever doet toevallig geen zaken met v d broek, puur toeval.

 • no-profile-image

  jos

  even voor de goed orde. Wat heeft de veiling nu opgeleverd?

 • no-profile-image

  gelukkig geen klant

  Zo leren we de vriendjes van a. vd broek kennen of niet meneer vd biggelaar ( voormalig varkenshandelaar)

 • psnot

  En nou zitte hij en zijn 'matties' vast....

Laad alle reacties (36)

Of registreer je om te kunnen reageren.