257 x bekeken 5 reacties

Drie miljoen subsidie voor minder agrotransport

Landbouwminister Gerda Verburg stelt 3 miljoen euro subsidie beschikbaar om het transport in de agro-industrie terug te dringen.

Het geld is beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën voor efficiënter vervoer. Volgens Verburg is dat noodzakelijk, omdat fossiele brandstoffen schaars worden. Bovendien leiden betere logistieke processen tot minder kosten voor bedrijven, lagere prijzen voor consumenten en minder milieuvervuiling.

Het budget is bedoeld voor haalbaarheidsonderzoeken en eventueel daaruit volgende onderzoeks- en ontwikkeltrajecten. De regeling wordt uitgevoerd door het Small Business Innovation Research Programma van Senternovem.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ik heb onlangs ook al eens een dergelijk bericht gelezen over mineraalwater,veel transport-en verpakkingskosten terwijl de consument vaak over leidingwater beschikt van ongeveer dezelfde kwaliteit

 • no-profile-image

  Veehouder

  Verplicht de handel om Nederlands product eerst. Zolang er nog genoeg aanbod vanuit Nederland is mag er geen product vanuit het buitenland worden aangeboden. Wordt hier niet aan gehouden meteen een fikse boete opleggen en innen. Last van de nma krijg je niet omdat het nog steeds mogelijk is om een buitenlands product te kunnen mogen verkopen.

 • no-profile-image

  Hans

  Klopt wat ze zegt, maar dat houd ook in dat je beter de soja en de mais in vlees kunt omzetten, daar waar die soja en mais groeit, dan al die soja en mais maar hier heen te slepen, ze hier omzetten in vlees, dat weer voor 70-80% exporteren.
  Je kunt goedkoper en met minder CO2 uitstoot 1 kg vlees transporteren dan 4 á 5 kg graan

 • no-profile-image

  Hans

  Harm, veel makelaarskantoren hebben ook een Brasil info. Er zijn een heel stel nederlandse vestigingen met uitstekend draaiende cooperaties (die wel in handen van de boeren zijn) en waar je rustig een kijkje kunt nemen, je kunt er gewoon nederlands praten.
  http://www.brazilinsight.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=757&Itemid=2&lang=nl
  Pas maar op, zo meteen krijg je de sambakoorts nog!!!!

 • no-profile-image

  Harm

  Goed idee Hans. Ik wil wel verhuizen naar Brasil, moeten ze mij wel even de toko vergoeden die ik achterlaat. Kunnen ze er mooi een bungalow-park van maken.
  Is er nog plek bij jullie? En wat kost een beetje bedrijf daaro?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.