Redactieblog

416 x bekeken

COV: discussie verkoop diergeneesmiddelen voorbarig

De discussie of dierenartsen diergeneesmiddelen mogen verkopen is ongewenst en voorbarig. Dat zegt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

"Via het convenant antibiotica-resistentie hebben alle ketenpartijen hun verantwoordelijkheid genomen om te komen tot een beheerst en verantwoord gebruik van antibiotica. We zijn verbaasd dat zo kort na de start van dit convenant al allerlei proefballonnen worden opgelaten en niet wordt gewacht op de resultaten die het convenant opleveren", aldus COV. "Dit leidt alleen tot onnodige vertraging en frustraties."

Landbouwminister Gerda Verburg laat onderzoek doen naar het effect op een verbod op de verkoop van diergeneesmiddelen door dierenartsen. Aanleiding voor dit onderzoek is de situatie in Denemarken. Daar geldt al langer een verbod op de verkoop van antibiotica door dierenartsen. Het gebruik van antibiotica is hier, mede door andere regels, gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.