Redactieblog

496 x bekeken 2 reacties

Bel Leerdammer verlaagt melkprijs

De melkprijs van kaasproducent Bel Leerdammer is voor juli dit jaar met 9 procent gedaald. Voor producenten van de kaasfabriek betekent dit echter dat ze nog steeds dezelfde melkprijs krijgen dan voorgaande maanden, doordat de zomerheffing voor juli niet meer geldt.

De fabriek verlaagde de prijs exact net zoveel als de zomerheffing die van maart tot en met junu gold. De bruto voorschotprijs bedraagt € 24,06 per 100 kilo melk, exclusief btw.

Bel Leerdammer verlaagde de vetprijs met 7 cent naar € 1,98 per kilo vet. De eiwitprijs daalde met 17 cent naar € 5,08 per kilo eiwit. “De daling komt door de situatie op de markt. Vooral de slechte kaasprijzen hebben bij ons effect”, aldus een woordvoerder van Bel Leerdammer.

Het is voor het eerst sinds februari dat Bel Leerdammer de prijzen moet verlagen. De kaasproducent voorziet op basis van de situatie in de zuivelmarkt de komende maanden nog geen prijsstijging van de melk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bezorgde boer

  Het behoeft geen betoog dat Bel Leerdammer hoe dan ook de negatieve gevolgen van de crisis zal ondervinden.
  Met de gegevens uit het artikel zou je dan ook kunnen zeggen dat het getuigt van een heel goed management om, in de huidige zware markomstandigheden, toch stabiliteit te handhaven op een niveau dat zowel "Tevredenheid als het tegenovergestelde" oproept.

 • no-profile-image

  Doc lid

  Om jaloers van te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.