Subsidies voor vergisting en zonnepanelen bijna op

Senternovem geeft 25 ondernemers groen licht om met subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) een verbrandings- of vergistinginstallatie voor de opwekking van elektriciteit te bouwen.

Daarmee is het plafond van 550 miljoen euro net niet bereikt. Dat blijkt uit cijfers van de uitvoeringsinstantie van het ministerie van Economische Zaken. Volgens een woordvoerder zal ook het resterende budget op korte termijn worden gebruikt, omdat een aantal aanvragen nog in de beoordelingsprocedure zit. Het plafond van 180 miljoen voor gasopwekking is met negen goedgekeurde projecten wel vrijwel uitgeput.

De meeste belangstelling binnen de SDE ging uit voor zonnepanelen. Senternovem heeft de afgelopen twee weken bijna 2.500 aanvragen positief beoordeeld. Op de eerste dag van de openstelling van de regeling kwamen er zoveel aanvragen binnen, dat een loting noodzakelijk was.

Of registreer je om te kunnen reageren.