Onderzoek naar schade door eerder verbod verrijkte kooi

Landbouwminister Gerda Verburg moet onderzoek verrichten naar de schade die pluimveehouders lijden door de vervroeging van het verbod op de verrijkte kooi.

Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek donderdagavond tijdens een debat.

Aanvankelijk zou het verbod in 2021 ingaan, maar vorig jaar bepaalde het parlement dat er al in 2017 een einde moet komen aan het gebruik van de verrijkte kooi. Pluimveehouders die dergelijke systemen inmiddels hebben aangeschaft, zien hierdoor een groter deel van hun investering in rook opgaan. De Kamer wil weten om hoeveel geld het gaat.

Op voorspraak van de Partij voor de Dieren riep het parlement Verburg ook op zich in te zetten voor een Europees verbod op de verrijkte kooi. De minister voelt daar niets voor, omdat het systeem ‘onderdeel is van aangenomen beleid

Of registreer je om te kunnen reageren.