Redactieblog

377 x bekeken

Meer mbo’ers in groene opleidingen

In het middelbaar beroepsonderwijs gericht op voedsel en leefomgeving waren afgelopen schooljaar 3 procent meer leerlingen dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit cijfers van Aequor. In het schooljaar 2008/ 2009 telde het groene onderwijs 27.134 leerlingen. Bij zowel de secties plant, bloem, dier en voeding steeg het aantal leerlingen. Alleen bij de sectie groene ruimte daalde het aantal leerlingen.

Het deelnemersaantal in de sector Plant steeg de afgelopen drie jaar mer 18 procent naar 3.600 leerlingen in 2008/ 2009. Dit komt vooral door de belangstelling voor de opleiding gemechaniseerd loonwerk.

In de sector Dier is de opleiding dierverzorger recreatiedieren favoriet: 41 procent van de leerlingen volgt deze opleiding, met name door vrouwelijke leerlingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.