Redactieblog

187 x bekeken 2 reacties

LLTB: kosten verfraaiing landschap eenzijdig bij boer

De landbouw in Limburg verliest haar concurrentiepositie door het ontwerp-Kwaliteitsmenu van de provincie.

"Het plan vormt een ernstige bedreiging voor de Limburgse land -en tuinbouw", schrijft de LLTB in een brief aan het provinciaal bestuur.

Met het kwaliteitsmenu wil de provincie het landschap verfraaien. LLTB vindt dat de rekening van dit plan echter eenzijdig bij de agrarsiche ondernemers wordt gelegd. "Hij moet voor grote uitbreidingen van zijn bedrijf soms tot tienduizenden euro’s betalen naast al bestaande eisen van landschappelijke inpassing", voorziet de belangenorganisatie.

LLTB denkt dat de boer deze extra kosten wil terugverdienen door extra schaalvergroting, waarmee precies het tegenovergestelde wordt bereikt dan het kwaliteitsmenu beoogt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Als het om erosie gaat legt de LLTB zelf wel alle maatschappelijke kosten bij de landbouw. Ze stellen een erosieverordening op waarbij boeren grond ongebruikt moeten laten en aanpassingen moeten doen zonder een vergoeding.
  Maar ja dat krijg je als je de lltb bestuurders allen in het waterschap zitten.

 • no-profile-image

  gert

  De overheid is hypocriet,ze wil gratis een mooi landschap van de landbouw en ook nog een voedselpakket voor de burger voor een spotprijs,probeert de landbouw wat effecienter te werken,dan wordt ze weer gedwarsboomd door allerlei regels en voorwaarden

Of registreer je om te kunnen reageren.