Redactieblog

Kunstmestprijs stijgt weer na prijsdaling in voorjaar

De daling van de kunstmestprijs lijkt beëindigd. Dat blijkt uit een rondgang langs verkooppunten.

"Na de forse prijsdaling van het voorjaar is de prijs voor KAS na het dieptepunt van begin juni licht gestegen naar 15 euro. Op dit niveau ligt de prijs inmiddels al een paar weken", vertelt Gerlof Tempelman van Agrifirm.

Kunstmestproducent Triferto meldt dat de prijs voor kalkammonsalpeter stijgend is. "Er is door het lage prijsniveau veel vraag naar KAS, waardoor we in juni en juli niet iedereen het gevraagde kwantum kunnen leveren. De verwachting is dat tot met september de beschikbaarheid beperkt zal bijven en dat de KAS-prijs geleidelijk blijft oplopen", aldus Triferto.

De producent heeft geen signalen dat de prijs explosief zal stijgen, zoals de afgelopen seizoenen gebeurde. De kunstmesthandel merkt dat er door de lage prijs veel vraag is voor kunstmest in verband met voorraadvorming. "Je merkt ook dat met name vanuit de melkveehouderij veel vraag is voor basismeststoffen. De vraag naar luxere meststoffen waarbij selenium of natrium is toegevoegd is gedaald. Veehouders maken door de lage melkprijs een pas op de plaats."

Of registreer je om te kunnen reageren.