190 x bekeken 3 reacties

Kamer wil flinke verlaging Europees landbouwbudget

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Nederland inzet op een drastische verlaging van het Europese landbouwbudget.

PvdA, VVD, SP, Groenlinks, PvdD en PVV stemden donderdagavond voor een motie van D66’er Boris van der Ham die LNV-minister Gerda Verburg oproept hiervoor in Brussel te pleiten.

Na 2013 wordt het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) aangepast. Wat dit voor het budget gaat betekenen, is nog onbekend; de onderhandelingen moeten nog beginnen. Verburg stelde onlangs dat zij van mening is dat dit best omhoog kan, maar de Tweede Kamer denkt daar anders over.

Volgens het parlement is er niet langer de noodzaak om een derde van de Europese gelden aan de agrarische sector te besteden. In een reactie op de motie zei Verburg er niets voor te voelen bij haar Europese ambtsgenoten te gaan pleiten voor een lager landbouwbudget. "Eerst inhoud, dan de euro’s", verklaarde zij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Verraden boer.

  Ja, ja, Nogmaals laat d66 haar ware gezicht zien, gelijk Brinkhorst dit destijds al eerder deed. Een buschauffeur die niet het rondje om de kerk wil rijden stapt gewoon uit en heeft zijn eisen binnen een week gerealiseerd. Maar voedselproducenten, och die redden zich toch wel; immers, in het buitenland is er toch ook genoeg te halen ?

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Boerin, van haar sekte!!!!!????

 • no-profile-image

  boerin

  Waar denkt men dat onze hobbygroepen als milieudefensie, Marjan Thieme en consorten en de rest van dit soort zijn geld vandaan krijgen als de landbouwsubsidiepot wordt teruggeschroefd. Alleen van allerlei loterijen leven zal ook moeilijk worden voor ze

Of registreer je om te kunnen reageren.