Redactieblog

'Grondprijs vrijwel stabiel in tweede kwartaal'

De grondprijs in Nederland bleef in het tweede kwartaal van 2009 vrijwel stabiel. Dat meldt het Kadaster op basis van de geregistreerde transacties.

De prijs voor bouwland steeg met 1,1 procent naar een gemiddelde prijs van 38.244 euro per hectare. Voor een hectare grasland werd in de periode van april tot en met juni gemiddeld 35.418 euro betaald. Daarmee is de prijs vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar.

Voorzitter Harry Boertjes van de vakgroep agrarisch en landelijk vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ziet dezelfde ontwikkeling op de grondmarkt. "Met name door de situatie in de melkveehouderij zien we dat er aanzienlijk minder transacties plaatsvinden. De minder gunstige gronden worden minder snel verkocht dan voorgaande jaren. We zien wel dat de betere percelen, waar meer bedrijven belangstelling voor hebben, voor dezelfde bedragen verhandeld worden als vorig jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.