Redactieblog

1236 x bekeken 1 reactie

Forse daling bedrijven met neventak

Het aantal agrarische bedrijven met een neventak is in 2008 fors gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de grootste categorie, bedrijven met agrarisch natuur- en landschapsbeheer, daalde het aantal bedrijven met 33 procent naar 2.075. Dat is in lijn met de ontwikkelingen van de jaren daarvoor: in 2003 deden in totaal nog 22.768 aan agrarisch natuur- of landschapsbeheer. In de jaren daarna daalde dit aantal jaarlijks fors.

In 2008 daalde het aantal bedrijven met verkoop aan huis met een kwart. Met 2.188 bedrijven met huisverkoop is het aantal met 23 procent gedaald ten opzichte van 2007. Het aantal bedrijven met stalling van goederen of dieren, zoals caravanstalling of pensionstalling voor paarden, daalde met 9 procent naar 2.105 bedrijven. In de categorie agrotoerisme nam het aantal bedrijven met 13 procent af naar 2.147 ondernemers in 2008.

Het aantal bedrijven dat zelf de producten verwerkt nam in 2008 met 5 procent toe naar 638 bedrijven. Loonwerk voor andere bedrijven werd minder populair: met 2.075 bedrijven waren dit er 3 procent minder dan in 2007.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geeft een boel rompslomp en veel administratie,veel vergunningen nodig ,veel controles door ambtenaren,veel werk voor de dure accountant ,het resultaat is vaak nihil

Of registreer je om te kunnen reageren.