Redactieblog

Exportwaarde voeding en vee gestegen

De export van voeding en levende dieren is in mei van dit jaar gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland heeft in mei voor 3,46 miljard euro aan voeding en levende dieren geëxporteerd. Dat is 1 procent meer dan in april. De totale export van goederen uit Nederland steeg met 0,5 procent in mei in plaats van april.

De exportwaarde van voeding en levende dieren ligt met 3,46 miljard euro nog ruim 200 miljoen euro (6 procent) achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De achterstand is daarmee aanzienlijk kleiner dan van de totale export van Nederland. Die ligt in mei van dit jaar 20,7 procent achter op mei 2008. De waarde van de uitvoer naar EU-landen nam sterker af dan die naar niet-EU-landen.

De importwaarde van voeding en levende dieren bedroeg in mei met 2,1 miljard euro 8 procent lager dan in april van dit jaar. De totale import van goederen in Nederland bleef in mei met een waarde van 21,5 miljard euro op hetzelfde niveau als in april. In vergelijking met 2008 ligt de import fors achter. De totale importwaarde is in mei 22,2 procent minder dan in mei 2008.

Voor voeding en levend vee ligt de importwaarde 6 procent achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.