Redactieblog

DSM Agro: kunstmest strooien gaat niet altijd goed

Problemen met kunstmeststrooien blijven opduiken. Dat blijkt uit onderzoek van DSM Agro onder ruim 500 agrariërs.

Ruim 30 procent van de boeren blijken soms last te hebben van strooibanen. Ook blijken niet alle kunstmeststrooiers makkelijk schoon te maken of af te stellen. De meerderheid van de boeren, 84 procent, is wel tevreden over zijn of haar kunstmeststrooier.

De problemen worden vooral veroorzaakt door gebrek aan kennis en machines die niet goed afgesteld zijn.

DSM Agro maakt de uitslag van de enquête voor alle deelnemers openbaar. Doordat in de enquête ook tips en ervaringen werden gevraagd over het kunstmeststrooien en het gebruik van de verschillende machines, is een kennisplatform ontstaan. "Doel van de enquête was ook dat boeren van elkaar kunnen leren", aldus DSM Agro.

Of registreer je om te kunnen reageren.