Redactieblog

186 x bekeken

Copa Cogeca positief over plannen G8

De Europese landbouworganisatie Copa Cogeca is positief over de plannen van de G8 om meer te investeren in de landbouw.

De staatshoofden van de acht belangrijkste industriële staten willen meer aandacht besteden aan bestrijding van honger in de wereld door het ondersteunen van innovaties in de landbouw.

"Voedselzekerheid moet een speerpunt zijn in de 21e eeuw. Hierbij moet de inzet van boeren en tuinders en van de agribusiness optimaal worden benut", aldus secretaris-generaal Pekka Pesonen van Copa Cogeca. Lage opbrengstprijzen voor boeren heeft ertoe geleid dat er al jarenlang sprake is van onderinvestering in de landbouw. Als we de honger aan willen pakken, moet dit probleem eerst opgelost worden", aldus Pesonen.

De voorman benadrukt tevens dat een gelijk speelveld, voor zowel ontwikkelde als onderontwikkelde landen, van groot belang is voor de toekomst van de agrarisch sector. De rol van agrarische coöperaties is volgens Copa Cogeca van groot belang omdat zij de positie van de boeren op de markt kunnen verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.