Redactieblog

166 x bekeken 1 reactie

Boerensyndicaat schort acties op

Het Vlaamse Algemeen Boerensyndicaat (ABS) schort acties voor een betere prijsvorming in de varkenshouderij voorlopig op.

Dat zegt Luc Van Dommelen van ABS. De Vlaamse Vereniging voor Varkenshouders VeVa gaat donderdag wel actievoeren.

"De acties van vorige week in samenwerking met de melkveehouderij hebben ertoe geleid dat we nu in gesprek zijn met de distributiesector, Kedis en de Boerenbond. De gespreken verlopen positief. Om de gesprekken niet te verstoren gaan we nu geen acties voeren", aldus Van Dommelen.

Ook met de politiek zijn gesprekken over de situatie in de Belgische varkenshouderij. ABS heeft haar standpunt aan de VeVa gemeld. VeVa heeft desondanks besloten donderdag distributiecentra te blokkeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    luilekker

    Weeral een teken van perfecte samenhorigheid. Distributie verlangt niets liever dan verdeeldheid onder de landbouworganisaties. Laat ons allen aan een zeel trekken en de druk op de ketel houden. Voorlopig horen we althans niet veel van positieve gesprekken. Boeren zijn het meer dan beu, en hebben er op vandaag niets meer bij te verliezen. Alle reserves zijn op. Jammer voor deze gemiste kans. Kom op NVV, verenigt u met Veva en breidt het varkensfront verder uit. Samen sterk.

Of registreer je om te kunnen reageren.