243 x bekeken 8 reacties

Verburg: voorschot toeslag niet al in juli

Landbouwminister Gerda Verburg is niet van plan boeren in juli een voorschot op de bedrijfstoeslagen te geven.

Zij vreest dat dit te complex wordt, zei ze in de Tweede Kamer. Duitsland werkt wel met voorschotten via renteloze leningen. LTO vindt dat Nederland dit ook moet doen, maar Verburg houdt vast aan uitbetaling in oktober.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Inderdaad Jan ,de melkveehouderij heeft volgens het A.G.D. vanaf 2003 t/m 2008 altijd een positieve marge gehad nu zit het effen wat tegen een raakt het zaakje meteen in paniek denk dat ze in de goede tijden verkeerd met het geld om zijn gegaan anders kan bijna niet m.a.w. het machinepark uitgebreid

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het zit toch wel diep He, wat betreft de jaloezie van varkenshouders richting melkveehouders! Zorgen jullie nu maar dat je de eigen zaakjes goed op orde hebben, voordat jullie met modder gaan gooien naar anderen! Jullie hebben het maar getroffen met die geweldige opbrengstprijzen op de vrije markt, echt geweldig! Wij zijn helaas wat extra steun nodig omdat wij met belabberde opbrengstprijzen van doen hebben! In het verleden voelde ik altijd veel sympathie voor jullie bedrijfstak, als (collega) dacht ik! Sympathie wordt echter steeds minder helaas! Zal wel te maken hebben met het feit dat varkenshouders gewend zijn om collega`s er uit te werken om zelf te overheersen!

 • no-profile-image

  brabander

  Jawel melkveehouder.s. Die schreeuwende snuffelaars zijn een beetje jaloers. Het is moeilijk, maar laat door zulks eenvoudig gedrag niet uit de tent lokken. Als dan toch wat met modder gaan gooien, zal ik ook een cent in 't zakkie doen. Ik zit hier tussen de snuffelaars, het zijn zulke verrekte egocentrische stiekemers, dat ik ze nog nooit als collega's heb beschouwd. Let er mee op, als je niet oplet wordt je pootje gelicht. ze hebben altijd een dubbele agenda. En wat denk je van hun overtuiging dat koeien stinken en varkens slechts "ruiken". Zakt je broek toch vanaf he. Zo snuffelaars, ga maar krijsen op deze reaktie, groetjes. P.S. gaan jullie ook naar Brussel deze week?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Brabander, ik ga niet naar Brussel, vanuit Overijssel met een oude trekker is dit best ver! Ik vertrouw op collega melkveehouders. Vanuit Brabant is dit nog net te doen denk ik, hopelijk wordt het een succesvolle actie! Jammer dat LTO denkt overproductie en lage prijzen te kunnen keren met meer productie, terwijl wij nu in Nederland al aan het plafond zitten qua milieubelasting en acceptatie door de maatschappij voor wat betreft massaproductie! Wat dat betreft ben ik helemaal DDB, mocht u gaan, veel succes! HOUDOE!

 • no-profile-image

  gert

  de ambtenaren hebben hun vakantie al gepland omstreeks die tijd

 • no-profile-image

  appie

  Eigenlijk vind ik wel dat ze hier gelijk in heeft, wat heb je er nou aan aan vervroegde uitbetaling. Het dwingt me om op mijn tenen te lopen maar hopelijk kom ik er sterker uit. Ik had een buffer van 5 ct de kg melk aangelegd en die verdampt wel deze zomer maar hopelijk lukt het van de winter om weer wat vlees op de botten te krijgen anders wordt volgend jaar wel heel erg vervelend

 • no-profile-image

  jan

  Arme stakkers!!!!!!!
  Als wij in de VH een prijsdal hebben bekommert zich werkelijk niemand om ons.
  Deze site staat gewoon bol van vervroegde uitbetalingen etc.
  Vrije markt produceren is vooruit kijken en anticiperen op die markt.

  Succes en de groeten van jan knorredorp

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die duitsers hebben toch wat meer in hun mars...........................

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.