230 x bekeken 1 reactie

Verburg houdt vast aan locatieplan inspectiedienst

Ondanks scherpe kritiek van de Tweede Kamer blijft landbouwminister Gerda Verburg bij haar locatieplan voor de fusie van de inspectiediensten VWA, AID en PD.

Ook het negatieve advies van de ondernemingsraad van de AID heeft geen invloed op haar besluit, schrijft zij in een brief aan het parlement. Verburg wil het hoofdkantoor van de gefuseerde diensten in Utrecht plaatsen. Daarnaast moeten er vier regiokantoren komen in verschillende delen van het land. De Kamer is het niet eens met de keuzes die Verburg heeft gemaakt; vooral de beslissing om het zuidelijke regiokantoor in Eindhoven te vestigen en niet in Limburg stuit op weerstand.

Verburg ziet echter geen reden van haar plan af te wijken. Uit een analyse van minister Guusje ter Horst (binnenlandse zaken) over de werkgelegenheidseffecten van de hervormingen bij alle diensten van het rijk blijkt niet dat er relatief meer arbeidsplaatsen buiten dan binnen de Randstad verloren gaan. Verburg debatteert donderdag met de Tweede Kamer over haar fusieplan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    De analyse van Guusje ter Dorst is 3 promill ( alcohol welteverstaan).

Of registreer je om te kunnen reageren.