Redactieblog

492 x bekeken

Salmonella bij mensen en vee in Friesland

In Friesland heeft de GGD Friesland 22 patiënten met Salmonella Typhimurium ft 353 gemeld. Dat meldt het RIVM.

Tegelijk met de meldingingen van de GGD werd deze variant van Salmonella bij runderen en varkens gevonden door de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het type dat bij varkens werd gevonden verwant beschouwd kan worden aan het type dat bij mensen werd gevonden. Het runderisolaat blijkt niet verwant. Epidemiologisch is het moeilijk een verband tussen het varkensisolaat en de humane gevallen te leggen aangezien het varkensisolaat uit een andere regio afkomstig is. De Gezondheidsdienst voor Dieren ziet echter geen enkele link tussen het varkensisolaat en de humane gevallen. GGD Fryslân doet onderzoek naar de bron.

Of registreer je om te kunnen reageren.