174 x bekeken 4 reacties

Onderzoek naar extra steun voor jonge boeren

Landbouwminister Gerda Verburg gaat onderzoeken of het mogelijk is jonge boeren extra te steunen via de MIA/Vamil-regeling.

Dit betekent dat startende ondernemers wellicht fiscale korting krijgen op milieu- en diervriendelijke investeringen. De Tweede Kamer had daar bij de minister op aangedrongen, omdat Verburg niet maximaal gebruik maakt van de ruimte die Brussel biedt voor steun aan jonge agrariërs. De minister heeft toegezegd voor de begrotingsbehandeling in het najaar met een reactie te komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  stoppende jonge boer

  laat alle jonge boeren stoppen in nederland en laat thieme en baay en volkert v/d G en consorten maar voor het voedsel zorgen want die kunnen dat veel dier en milieu vriendelijker maar wel zonder 1 cent subsidie en markt conform vion, ben heel benieuwd??

 • no-profile-image

  veehouder

  Verburg hoeft niks te onderzoeken. Ze heeft in Brussel besloten in 2007 dat het quotum uigebreid moest worden omdat de melkprijs te hoog dreigde te worden. Vandaar dat iedereen met verlies boert.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  De conclusie van de minister dit najaar is dat er geen steun komt door middel van de MIA/Vamil regeling omdat dit slechts effect heeft als er winst gemaakt wordt en dat is voorlopig niet het geval. Bovendien werken veel van dit soort regelingen zo dat het land eerst geld aan Brussel moet betalen en zij dan daar beslissen of wij er gebruik van mogen maken. Als het land zelf een regeling maakt wordt dit afgewezen wegens ongeoorloofde steun. Nog een keer stemmen voor het EU parlement beste lezers??

 • no-profile-image

  centje

  Euh, je heb helemaal gelijk stoppende jonge boer, maare....betaald vion nu ook een marktcomforne prijs dan ???

Of registreer je om te kunnen reageren.