Redactieblog

3 reacties

Nep-visumactie tegen Egyptisch varkensbeleid

Compassion in World Farming, een organisatie die pleit voor de rechten van de landbouwhuisdieren is een nieuwe actie begonnen tegen Egypte.

CWF roept mensen op een nep-visum-aanvraag in te dienen bij de Egyptische ambassade. "Laat de Egyptische regering weten dat je niet naar Egypte op vakantie zult gaan voordat het land belooft zich aan de internationale afspraken voor het slachten en het transport van dieren te zullen houden", aldus CWF.

De Egyptische regering heeft de varkens gedood in verband met mogelijke ziekten die varkens aan mensen over kunnen brengen. Aanleiding was de uitbraak van Mexicaanse griep, die eerder varkensgriep werd genoemd. CWF vindt dat het doden van varkens zoals in Egypte nooit meer mag gebeuren. De organisatie start de actie om ervoor te zorgen dat Egypte snel een goede dierenbeschermingswet invoert, waarbij de internationale normen voor transport en slachten van dieren die zijn vastgesteld door de OIE te respecteren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  wat een onzin wat willen ze bereiken met aanvraag van een nep visum ??
  het zijn maar varkens die geslacht zijn !

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  en niemand maakt zich vanzelf druk over de boeren/ eigenaren van deze varkens

 • no-profile-image

  Piet W

  Nou, voor deze keer ben ik het wel met onze dierenvrienden eens.

Of registreer je om te kunnen reageren.