Redactieblog

309 x bekeken 21 reacties

Gevaarlijke vrouw

Antoinette Hertsenberg is een gevaarlijke vrouw. Ze ziet er lief uit, maar voor de landbouw is ze een regelrechte ramp. Nu weer met haar actie tegen het eten van vlees.

Even een geheugensteuntje. Hertsenberg presenteert onder meer Radar. U weet wel, het programma dat regelmatig de vleessector in Nederland probeert de nek om te draaien. Zij was er de oorzaak van dat een slachterij in Leeuwarden de deuren moest sluiten. Tot haar genoegen, want ze is overtuigd vegetariër en getrouwd met Nico Koffeman, Eerste Kamerlid van de Partij voor de Dieren. Een nest dus, waarin de onredelijke weerzin tegen het eten van gezond vlees welig tiert.

Antoinette buit dat uit. Nu met een nieuwe website voor vegetarisch eten. Samen met de uitgave van kookboeken om zonder vlees lekker te eten. In de uitzending van Knevel en Van den Brink, woensdag, kwam ze dat presenteren. Deze heren kondigden haar aan als de vrouw, die het vleesverbruik in Nederland drastisch zal doen dalen. En mevrouw Hertzenberg, ze lachte, ze lachte haar duivelse lach.

Om uit je vel te springen van boosheid. Dit gebeurt namelijk allemaal op de Publieke Televisie. Met ons belastinggeld wordt een hardwerkende bedrijfstak, die het moeilijk heeft, door een mevrouw en twee mediageile presentatoren in een kwaad daglicht gesteld. Nu bij de presentatie van haar onsmakelijke website en een paar onbenullige kookboekjes. Straks weer in haar eigen programma.

En mevrouw Hertsenberg verdient er dik geld mee. Vorig jaar ruim 286.000,00 euro. Met dat geld van de belastingbetaler mag ze de vleessector de grond in boren. Geen wonder, al die proteststemmen op de Partij van Wilders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Thijs

  Radar wordt veel bekeken. Als zij zaken aan de kaak stellen moet het wel waarheid zijn! Zaken waar je zelf bij betrokken bent, die in het programma voorkwamen, kreeg je soms andere gedachte van wat er gezegt werd. Ook dat zij tegen vlees eten is komt duidelijk naar buiten. Dat bepaalt iedereen voor zich zelf, het hoort niet om je wil aan anderen zo op te dringen. Alles heeft zijn goede en minder goede kanten. Maar zij moet neutraal blijven en mensen in hun waarden laten. Ik vind dat RADER een heel belangrijke fuctie heeft, mensen waarschuwen voor slecht gedrag. Dit komt zeer veel voor, de mensen kunnen niet genoeg gewaarschuwt worden. Aan Mevr Hertsenberg betrouwbaarheid wordt zeer ernstig getwijfeld. Veel mensen gaan veel te veel met emotie met dieren om, dit gaat vaak tenkoste van het welzijn van de dieren. Men moet doen wat er goed voor is. Als de dokters zo omgingen met de mensen dan werden ze niet zo oud als nu!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Vegetariërs kunnen het ook mooi doen. Er komt namelijk bij de verwerkende industrie een berg plantaardig afval vrij eer vegetarische voeding in de supermarkt gekocht kan worden. En laat het nu net de veehouderij zijn die deze berg plantaardig afval opruimt. O.a, soya schroot, palmpitschilvers, raapschroot, bietenpulp, citruspulp en zo meer. Hoe kortzichtig kun je als vegetariër dan zijn om tegen de veehouderij aan te schoppen.? Diezelfde veehouderij zorgt ervoor dat de berg afval wordt opgerumt zodat een vegetariër een vegetarisch maal op tafel kan zetten. Daarom mogen vegetariërs de veehouderij eerder gaan koesteren. Omdat diezelfde veehouderij de berg plantaardig afval voor hun opruimt. Niet best als we allemaal op de vegetarische toer gaan. Dan zitten we binnen de kortste keren met een gigantische berg plantaardig afval. Alsof dat dan milieuvriendelijk is. Leuk , leuk ,leuk. Een vegetarisch maaltijd bereiden en de veehouderij en vleeseters mogen de rommel opruimen. Antoinette Herzenberg mag wel wat verder kijken dan alleen het mediawereldje waarin ze leeft. Want zonder veehouderij kan haar receptenboek rechtstreeks de prullenbak in.

 • no-profile-image

  oostlander

  Ik vind het nog wel een lekker dier die Antoinette, wat denkt u heren zou ze te pruimen zijn?

 • no-profile-image

  bertha

  Bizar dat het AGD ruimte biedt aan zulke ongefundeerde verdachtmakingen als hier gedaan worden. De KLPD heeft enkele jaren geleden een dik rapport gepubliceerd over de veesector, waaruit duidelijk wordt dat daar sprake is van een smoezelige spaghettistructuur die de bestuurlijke integriteit in gevaar brengt.
  Het is goed dat de KLPD de boosdoeners in de vleessector goed in het oog houdt, niet de promotors van de akkerbouw die hier om onduidelijke redenen worden aangevallen met goedvinden van de AGD redactie

 • no-profile-image

  paper

  In de NRC stond onlangs een artikel over de belangen verstrengeling en het misbruik van de publieke gelden. Ten enen male ontbrak daarin de naam van deze "goebbels"... je vraagt je werkelijk af hoe ver en verrot onze totale media is!
  Deze mensen zijn zeer gevaarlijk, ik vraag me af of de KLPD haar en haar man NK, vrienden van M Th. en Sj.vd.W in de gaten houdt?

 • no-profile-image

  Henk

  Het is duidelijk dat de boeren geen enkel gevoel hebben voor de maatschappelijke realiteit. Kijk maar naar hun reakties op massa's dode biggen en ook hier het verzet om eerlijk te praten over de schandelijke bioindustrie. Mevrouw Hertzenberg verdient steun en die krijgt ze ook. De duivelse praktijken van de boeren in de bioindustrie krijgen een halt toegeroepen door de ontwikkelingen in de maatschappij. Maar daar staan ze ver buiten. Daar komen ze nog wel achter.

 • no-profile-image

  Herman Gallé

  Onze vergaderboer is zijn carrière duidelijk mis gelopen. Hij had schrijver van horrorverhalen moeten worden. De wijze waarop hij de"duivelse lach" van heks Hertsenberg beschrijft doet een fatsoenlijk mens de rillingen over de rug lopen. Ja, het is wat als iemand in alle ernst meent geen vlees meer te kunnen/willen eten omdat men zich niet meer wil vereenzelvigen met de barbaarse methoden die worden gebezigd om een levend wezen te deformeren tot een eetbaar ding. Wanneer begrippen als mededogen en respect voor het leven ondergeschikt worden gemaakt aan de zucht naar geld verdienen en men het dier weigert te zien als een wezen van gelijke waarde, is er alle ruimte voor de ongebreidelde uitbuiting. Godzijdank komen er steeds meer mensen die het nu wel genoeg vinden en het tij willen doen keren. Die mensen organiseren zich nu ook veel beter, zowel in de samenleving als ook in de politiek! Vergeet niet dat er intussen 700.000 tot 1.000.000 vegetariërs in Nederland zijn en bijna 4.000.000 zgn. vleesverlaters! Het zijn niet de minsten onder ons die al hebben aangegeven dat de productie en consumptie van vlees drastisch moet worden verminderd. De F.A.O., de W.H.O., tal van wetenschappers, ja zelfs Willem Alexander(!!) melden dat de vleesconsumptie totaal uit de hand is gelopen. Laat iedereen weten dat vlees eten geen must is. Goed, gezond en lekker eten kan heel goed zonder vlees. En het is goed dat mevrouw Hertsenberg op haar website meer voorlichting over vegetarisch voedsel verstrekt. Het kan zijn dat onze vergaderboer uit zijn vel springt. Ik wens hem dat niet toe, net zo min las ik de dieren in de bio-industrie dit afschuwelijke dier- en mensonwaardige leven gun dat ze nu leiden. Maar laat hij het begrip "duivels" nu maar niet op deze sympathieke en hard werkende vrouw loslaten. Dat kan hij beter bewaren voor de manier waarop in de sector met de dieren wordt omgegaan!

 • no-profile-image

  Marc

  Tim, waar kan ik subsidie krijgen? Ik heb een varkens en een pluimveebedrijf en heb nog nooit een cent subsidie gezien. Denk even na, man voordat je die onzin neerschrijft. En wat de zaak zelf betreft: het is inderdaad van de pot gerukt dat zo'n mevrouw Hertzenberg met drie ton inkomen uit publiek geld reklame kan maken voor haar eigen zaakjes/ideeën.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Paper: De KLPD? Waarom niet de Bond Tegen Het Vloeken of de Vereniging Voor Sexuele Hervorming of de Rotary.............

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Henk ik zal je maar gelijk geven. Door je gelijk te geven heb je meteen ongelijk, want wij, de boeren, missen volgens jouw oordeel het gevoel voor maatschappelijke realiteit. Ja Henk wat volgens jouw mening duivelse bioindustrie is wordt door je koop en eet gedrag veroorzaakt. Als je daar wat aan zal willen doen begin dan bij jezelf. Wie is nu degene die geen gevoel heeft voor de maatschappelijke realiteit?

 • no-profile-image

  marc

  Beste "Vergaderboer " ik kan niet anders costateren dat je een enorme hekel hebt aan Antoinette Hertsenberg.

  Je verhaal/verwijdt, onderbouwd geen enkele stelling.

  Groetjes Marc

 • no-profile-image

  jaja

  het is inderdaad zeer irritant, die harde groene, socialistische kern in Nederland die altijd denken de wereld te moeten verbeteren.....

 • no-profile-image

  Student

  Ja, ik ken de heks. Nu is een paar boekjes niet zo erg, vergeleken met de rest van haar acties, maar die aandacht voor het boek hangt met wel de keel uit. Ook BNR-reporter Joost Eermans (normaal toch een fatsoenlijk mens) gaf haar uitgebreid de gelegenheid haar tofu-braadlappen te promoten. Gelukkig was dat dan weer niet van publiek geld.

 • no-profile-image

  S. Verhoeven

  Dat ze zo'n succes heeft is ook te danken aan de manier waarop in nederland dieren geslacht worden. Kijk maar naar de wantoestanden bij de varkens.
  De bio industrie gaat toch een keer het loodje leggen.

 • no-profile-image

  vergaderhoer

  Ik begrijp niet zo goed dat herzenberg de boeren de grond in zou boren, volgens mij is het hele concept vegetarisme opgehangen aan agrarische producten, alleen gaat het uit van akker- en tuinbouw, niet van veeteelt. Is daar iets mis mee? Of tellen akker- en tuinbouwers niet mee bij AGD?

 • no-profile-image

  Tim

  Als er ergens op schandalige wijze misbruik gemaakt wordt van belastinggeld dan is het wel door dieruitbuitende veehouderijen.

  Walgelijk dat die boevenbende van het CDA dierenbeulen al jarenlang een hand boven het hoofd houdt met torenhoge subsidies.

  En veeboeren maar klagen terwijl ze allemaal kasten van huizen bezitten terwijl dieren verderop in armzalige stallen wegkwijnen en creperen.

  Ooit zal er een einde komen aan deze slavendrijverij. Ooit komt er een tijd dat het niet langer geaccepteerd wordt dat er figuren zijn die hun geld verdienen
  over de ruggen van weerloze dieren.

  Een plantaardig dieet bespaart enorm veel dierenleed, is bovendien veel gezonder en is beter voor het milieu en de wereldvoedselsituatie.
  Het gaat ook geenszins ten koste van de landbouw, enkel van de dieronwaardige veeteelt.

 • no-profile-image

  gert

  ook haar man Nico Koffeman van Wakker Dier

 • no-profile-image

  Ed

  Dat niemand door heeft dat mevrouw Hertzenberg een hardwerkende groep boeren de grond in boort. Dat vinden de dierenliefhebbers kennelijk normaal. Zij stellen het dier boven de mens, in dit geval de boer. Gelukkig heeft de Partij voor de dieren maar een paar procent aanhang in Nederland. De rest leeft volop mee met de boeren in ons land, die er voor zorgen dat er nog steeds een goedkoop en kwalitatief prima stukje vlees op tafel komt. En dat terwijl het welzijn van de dieren in ons land veel beter is dan elders. Daarom is Hertzenberg in feite dieronvriendelijk bezig. Als ze ons als boeren het land uitpest komt het vlees straks uit het buitenland, waar de omstandigheden veel slechter zijn. Dat komt dan voor rekening van mevrouw Herzenberg. Overigens respect voor haar dat ze er in slaagt haar hobby door alle Nederlanders te laten betalen! Dat lukt mij niet.

 • no-profile-image

  Saskia

  Wat fijn dat we iemand hebben zoals Antoinettte Hertzenberg. Samen met de Partij voor de Dieren bereikt ze haar doel om de bioindustrie te vernietigen. Met de nertsen is het al gelukt, nu de rest nog. Ga zo door, Antoinette, dan is het einde van de bioindustrie nabij.

 • no-profile-image

  maarten

  Ik heb de uitzending ook gezien. Op zich is het toch geen verkeerd idee om 1x per week vegatarisch te eten? Ik vind vlees ook ontzettend lekker, maar als er lekkere recepten zijn zonder vlees vind ik dat oke en het is ook nog eens gezond.
  Zo'n receptenboek op internet is dan wel makkelijk.

 • no-profile-image

  wim

  Tim bewijst maar weer eens dat je hersenen krimpen van vegetarisme.
  Heb je nu zelf wel door wat je neerschrijft ??

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.