Redactieblog

2 reacties

AID: regels distributie diergeneesmiddelen niet goed nageleefd

De regels voor de distributie van diergeneesmiddelen worden niet goed nageleefd.

Dat constateert de Algemene Inspectie Dienst (AID) op basis van bevindingen in 2008. De slechte naleving is aanleiding voor de inspectie om de komende maanden extra te controleren. De 1.600 distributeurs van diergeneesmiddelen in Nederland zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld.

Vorig jaar voerde de AID controles uit bij veertien erkende handelaren in diergeneesmiddelen. Hierbij bleek dat bij dertien bedrijven niet volledig aan de regelgeving werd voldaan. "Met name op het vlak van administratieve verplichtingen die horen bij het distribueren van receptlichtige diergeneesmiddelen werden tekortkomingen geconstateerd", aldus een woordvoerder van de AID.

Administratieve verplichtingen

Erkende handelaren mogen alleen op recept van een dierenarts diergeneesmiddelen afleveren. De AID controleert de komende tijd verschillende vergunninghouders om de naleving van de administratieve verplichtingen na te gaan. Ook wordt gecontroleerd bij wie deze middelen worden afgeleverd en of hiervoor een recept is uitgeschreven. Tevens wordt nagegaan of de handelaar de juiste aanduidingen op de verpakking aanbrengt.

De AID zal bij overtredingen zowel waarschuwend als verbaliserend optreden. In uitzonderlijke gevallen kan met Bureau Diergeneesmiddelen overlegd worden over het intrekken of schorsen van de vergunning van de handelaar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    landbouwer

    De AID is de loopjongen van de AUV.De AUV heeft in het verleden de grootste boete van de NMA gekregen voor het vormen van een kartel. Nu proberen ze door de AID voor hun karretje te spannen om de laatste handelaren kapot te maken die geneesmiddelen kunnen verkopen.

  • no-profile-image

    Boesje

    Muggezifters, weer een kruisje te weinig!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.