Redactieblog

Vergunning ganzenaanpak opgeschort

De Faunabescherming heeft bij de provincie Utrecht bezwaar ingediend tegen het vangen en vergassen van ganzen in de provincie.

De Faunabescherming heeft hiertoe een voorlopige voorziening gevraagd bij de Rechtbank van Utrecht. De zitting dient op 2 juni. Tot die tijd heeft de Rechtbank de ontheffing om de ganzen te vangen en te vergassen geschorst.

Met de ontheffing die door de Faunabeheereenheid Utrecht wordt aangevraagd, kunnen in de provincie ruim 6.600 ganzen verwijderd worden. De ganzen veroorzaken schade aan landbouwgewassen.

"Eerder deze maand heeft de Faunabeheereenheid Rivierengebied, nadat De Faunabescherming naar de rechtbank in Arnhem was gestapt, haar ontheffing om ganzen te vangen en te vergassen ingeleverd bij de Provincie Gelderland, omdat de noodzaak hiervoor ontbrak", aldus De Faunabescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.