Redactieblog

195 x bekeken 3 reacties

'Veel belangstelling voor vaccinatie tegen blauwtong'

De belangstelling om te vaccineren tegen blauwtong is dit jaar niet minder dan vorig jaar.

Dat concludeert Rens van Dobbenburgh, veterinair hoofddirecteur van de AUV dierenartsencoöperatie.

AUV is de groothandel voor diergeneesmiddelen voor dierenartsen. Van Dobbenburgh baseert zich op de uitlevering van blauwtongvaccin. "De voorraad die over was van vorig jaar is snel uitverkocht. Het ministerie van landbouw heeft extra vaccin bijbesteld", aldus Van Dobbenburgh. Sinds vandaag is het blauwtongvaccin van Merial, met een Europese toelating, beschikbaar.

De Gezondheidsdienst voor Dieren en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van Wageningen UR uitten onlangs hun zorgen over de vaccinatiecampagne. Gevreesd werd dat veehouders minder geneigd zijn om hun dieren te vaccineren, omdat de problemen vorig jaar minder groot waren. Deze zorgt lijkt voorbarig.

Dierenarts Arjan den Hertog van De Graafschap Dierenartsen in Oost-Nederland constateert dat met name melkveehouders bereid zijn om te vaccineren. LTO constateert dat er vooral in het zuiden van het land een grote bereidheid is om melkvee te vaccineren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zeg niet dat het niet noodzakelijk is.
  Maar het is toch wel even lekerrrr cashen toch als je een vaccin maakt en de vraag groot is.
  Een wens van elke sector toch, de vraag groot en jij mag aanbieden!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hans,
  Gewoon dat het wel prettig is dat als er wat aan de hand is dat er voldoende vaccinaties zijn. Vraag en aanbod en prijs is dan mooi in balans!

 • no-profile-image

  hans

  en wat wil je daar nou eigenlijk mee zeggen?

Of registreer je om te kunnen reageren.