Redactieblog

262 x bekeken 4 reacties

OIE: ruiming varkens Egypte zinloos

De werelddiergezondheidsorganisatie OIE waarschuwt dat het ruimen van varkens geen enkel effect zal hebben op de bestrijding van de Mexicaanse griep. De wereldvoedselorganisatie FAO onderschrijft dit.

Ze reageren hiermee op het besluit van Egypte om alle 300.000 tot 400.000 varkens in het land preventief te ruimen. De FAO noemt de actie een te gehaaste en kostbare actie, die in een golf van hysterie over de Mexicaanse varkensgriep is genomen. Omdat het virus niet bij varkens is aangetroffen is er geen aanleiding te vinden om de varkens te ruimen, aldus de deskundigen.

De Egyptische overheid stelt echter dat de varkensbedrijven gevestigd zijn in bevolkingsdichte gebieden, waardoor het risico op verspreiding van het virus groot is. Het Egyptische ministerie van volksgezondheid doelt hiermee niet alleen op de huidige uitbraak van griep, maar ook op eventuele andere gezondheidsrisico’s bij het houden van varkens in dichtbevolkte gebieden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  De mensen zelf wonen ook veel te dicht op elkaar. Het is niet voor niets dat de mexicaanse griep in een miljoenen stad begint, daar waar geen varkens zijn. Idd de mens is een bizar wezen, sommigen willen graag liegen en bedriegen ten koste van anderen die voedsel voor hun maakt. Ik stel voor om in amsterdam maar eens vrijwillige euthansie te laten plaats vinden, hoe minder mensen, hoe minder kans op oorlog en ziektes.

 • no-profile-image

  Marcel

  @Lies. Alweer verhuisd, Lies?

 • no-profile-image

  Landbrug

  Tuurlijk Lies, dat jij je voedt met zonneenergie is fijn voor jou, maar als je wat kennis had van Aardrijkskunde, dan had geweten, dat er een minderheid aan christenen wonen en dat men nu een "excuus" hebben om hun dwars te bomen, aangezien moslims varkentjes vies vinden. Het land is niet zo tolerant als Nederland.

 • no-profile-image

  Lies

  Het is een terechte stellingname dat het een te groot risico is om intensieve varkenshouderijen toe te staan in dicht bevolkte gebieden. Hopenlijk dringt dat ook in Nederland door. Wel gruwelijk dat er niet gesproken wordt over het leed dat de dieren wordt aangedaan. Wat is de mens toch een bizar soort zoogdier. Meedogenloos (in haar vraat-en hebzucht). Tijd om hier eens bij stil te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.