Redactieblog

3 reacties

Mexicaanse Griep

Eindelijk is er dan een pandemie, de varkensgriep. Het lijkt wel of veel mensen zich er een beetje op verheugen. Bij de Firma Tamiflu hebben ze de champagne koud gezet, de productie opgevoerd en de prijzen verdubbeld.

De media lijken er ook blij mee: er kan weer eens wat aan sensatie worden gedaan. Hier en daar is al gesuggereerd dat het alleen maar een media-hype is. Een enkele politicus kan ineens op de voorgrond treden. Ik had nog nooit van Abklink gehoord, maar die blijkt dit probleem nu tot zijn competenties te mogen rekenen. Gelukkig was er in Nederland ook een grieppatiënt gesignaleerd en kon Abklink onder het motto "Nu ook in Nederland" zijn eerste persconferentie geven. Zelfs bij virussen is het belangrijk om aan public relations te doen.

Aanvankelijk noemde men de uit onverwachte hoek opduikende ziekte de varkensgriep. In Egypte hadden ze dat al meteen verkeerd begrepen en ruimden ze alle varkens uit de weg. Maar ook in de Europese landbouw was men niet blij met de ziekte. De varkensgriep zou wel eens tot miljoenen sterfgevallen kunnen leiden en daardoor zou het varken tot in lengte van jaren geassocieerd kunnen worden met massapaniek, overvolle ziekenhuizen, lege stadions, reisverboden en kerkhoven.

In Brussel en Den Haag had men wel oor voor deze gedachten en men heeft daarom verordonneerd dat de ziekte niet langer varkensgriep mocht heten. Eensgezind werd de naam Mexicaanse Griep gekozen. Ik heb daar begrip voor, hoewel ik vind dat je dat niet moet laten bekendmaken door iemand die zelf Abklink heet.

Intussen is er voor de varkenssector nog heel wat te doen, wil men alle negatieve associaties met 'varken' de wereld uit helpen. Het is nu maar te hopen dat de Mexicaanse Griep niet zo erg is, als de media en de virologen het ons willen voorspellen. Waarschijnlijk valt het allemaal wel mee. Waar ikzelf op dit moment veel banger voor ben zijn "rustige en aardige mannen die nooit een vlieg kwaad deden en waarvan men het nooit gedacht zou hebben". Daar zijn er heel veel van, vooral in Nederland, vooral de laatste tijd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Willem, die vent heet Ab(abraham) Klink. Het moet wel hele slechte drank geweest zijn gisteren!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Paul is abklink een vent of slechte drank?

 • no-profile-image

  Delfin

  Ach ja, zo heeft de heer Bruil als media icoon ook weer een onderwerp om over te schrijven, toch... Maar wat bedoelt de heer Bruil eigenlijk dat hij veel banger is voor rustige en aardige mannen die nooit een vlieg kwaad deden en waarvan men het nooit gedacht zou hebben. Wat bedoelt de heer Bruil hiermee? Waarom is hij daar zo bang voor en voor wie?

Of registreer je om te kunnen reageren.