Redactieblog

197 x bekeken 1 reactie

Mensen Mexicaans varkensbedrijf niet besmet met griep

De mensen op het Canadese varkensbedrijf dat besmet is met Mexicaanse griep, zijn vrij van het virus.

Dat meldt de Canadese autoriteit voor volksgezondheid op basis van een voorlopige test. De uitslag van een definitieve test, waarbij niet alleen naar virus, maar ook naar antistoffen wordt gezocht, moet nog komen. Een aantal mensen die op het bedrijf wonen vertoonden lichte verschijnselen van griep nadat de varkens besmet bleken met H1N1.

De besmetting komt hoogstwaarschijnlijk door een medewerker die in Mexico was geweest. Deze medewerker kwam half april terug. Bij de test die deze week werd gedaan bleek hij ook geen virus bij zich te hebben.

De constateringen in Canada kunnen er op wijzen dat het Mexicaanse griepvirus niet direct van varkens op mensen is overgegaan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pete

    De medewerker komt terug uit Mexico, zal toch wel weten of hij ziek is of niet? De varkens hebben daarna h1n1, op een of andere manier moet die mexicaan de varkens besmet hebben en de andere mensen op dat varkensbedrijf. De varkens zijn niet naar Mexico geweest om het griepvirus op te halen! Een warrig verhaaltje van Mariska.

Of registreer je om te kunnen reageren.