Redactieblog

Helft dierenartsen verwacht omzetstijging

De helft van de dierenartsenpraktijken voor landbouwhuisdieren verwachten dat de omzet binnen de praktijk de komende drie jaar zal stijgen.

Dat blijkt uit een enquête onder 165 dierenartsen van Geelen Consultancy, in opdracht van zeven farmaceutische bedrijven. Een derde van de praktijken voorziet dat de omzet de komende drie jaar gelijk zal blijven, terwijl 10 procent verwacht dat de omzet zal dalen. De verwachtingen zijn hiermee iets minder positief dan in 2007, toen het onderzoek ook werd gehouden.

De omzetverwachtingen van de landbouwhuisdierpraktijken wijken hiermee af van de verwachtingen van praktijken voor gezelschapsdieren. Van deze dierenartsen verwacht 64 procent de komende drie jaar omzetstijging te realiseren. Een kwart van de gezelschapsdierenpraktijken voorzien een gelijkblijvende omzet. In 2007 verwachtte nog 83 procent van de praktijken voor gezelschapsdieren een omzetstijging.

Dierenartsen verwachten vooral bij gezelschapsdieren een omzetstijging te realiseren. Een op de vijf dierenartsen verwacht groei in de omzet op het gebied van paarden, terwijl ook 20 procent verwacht omzetgroei te behalen bij rundvee. Ruim 17 procent van de dierenartsen verwacht meer omzet te kunnen maken bij varkens. Bij pluimvee en kalveren verwacht 5 procent van de dierenartsen meer omzet te kunnen genereren.

Of registreer je om te kunnen reageren.