Redactieblog

561 x bekeken

Digitale aangifte gecombineerde opgave ligt voor

De aangifte van de Gecombineerde opgave bij Dienst Regelingen via internet loopt voor op andere jaren.

Dat meldt de Dienst. Op 6 mei waren er 31.000 opgaven via internet ingestuurd. Vorig jaar werd de 30.000-ste opgave pas op 16 mei aangemeld. In totaal zijn bij de dienst inmiddels 41.000 Gecombineerde opgaven ontvangen. Dat is de helft van de verwachte 80.000 aanmeldingen. Agariërs hebben nog tot 15 mei de tijd om de aangifte te doen. Daarna geldt een korting op de uitbetaling van de toeslagrechten.

Ondernemers die de papieren opgave willen indien moeten de papieren voor 8 mei aanvragen, waarschuwt Dienst Regelingen. "Na die tijd kunnen we niet meer garanderen dat de formulieren op tijd bij de ondernemer liggen om voor 15 mei teruggestuurd te kunnen worden."

Bij het LNV-loket kwamen vorige week meer dan 6.000 telefonische vragen binnen over de Gecombineerde opgave. De meeste vragen gaan over de digitale aangifte op internet en over het feit of glastuinbouwbedrijven en bedrijven die gestopt zijn ook aangifte moeten doen. In beide gevallen geldt dat de opgave wel ingediend moet worden, maar dat daarin aangegeven moet worden dat er geen grond in gebruik is of dat er geen dieren aanwezig zijn op het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.