Redactieblog

Copa Cogeca positief over hulp aan olijfboeren

De Europese landbouworganisatie Copa Cogeca reageert positief op de maatregelen die de Europese Commissie neemt om olijfboeren te ondersteunen.

De olijftelers, die kampen met dalende prijzen, mogen van de Europese Unie 110.000 ton olijven en olijfolie een half jaar opslaan, in afwachting van betere tijden. Copa Cogeca is positief dat de Europese Commissie deze mogelijkheid biedt, maar benadrukt dat de vergoedingen voor de opslag van olijven veel te laag is.

"Deze prijzen zijn de afgelopen tien jaar niet veranderd. De private opslag is een overgangsregeling. Het is niet genoeg om een fatsoenlijk inkomen te realiseren voor de olijfboeren. Daarvoor zijn andere maatregelen zoals het concentreren van de productie en verbetering van de promotie van olijven nodig", aldus Copa Cogeca.

Of registreer je om te kunnen reageren.