Redactieblog

AID stuit op illegale import slachtafval

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw heeft een hondenfokker uit Noord-Limburg proces-verbaal gegeven voor het illegaal invoeren van slachtafval en het in handel brengen hiervan.

De hondenfokker bleek bij controle 800 kilo slachtafval in een vriescontainer te hebben, dat gebruikt werd voor de productie van hondenvoer. Het slachtafval was afkomstig uit Duitsland.

Bij de controle werd de AID bijgestaan door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze stelde vast dat het slachtafval als Categorie 1 moet worden aangemerkt, wat betekent dat het niet geschikt is voor menselijke en dierlijke consumptie. In het slachtafval zaten onder meer runderwervels en ruggenmerg.

De hondenfokker heeft verklaard het afval niet rechtstreeks bij de slachterijen te kopen, maar van medewerkers die op de slachthuizen werken. De fokker verwerkte een deel van het slachtafval tot voer om door te verkopen aan andere hondenfokkers. De Duitse autoriteiten worden door de VWA op de hoogte gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.